Applikasjon.


I historien "Reisen til Nøttebyen" (2017) var det noe med at robotene har tatt over jobbene til de som jobbet på Nøttehotellet. Ja, robotene er på full fart inn i arbeidsmarkedet, samtidig som mange av dagens jobber forsvinner. At noen av jobbene forsvinner som følge av teknologien, behøver ikke være negativt. Noen jobber må først forsvinne, for at nye skal komme frem. Den 1. mai leste jeg i en artikkel at færre er med i en fagforening, men er det så rart? Ser de ikke på den økende køen som har oppholdsted i nav? Se hele bildet!

I frukt og grøntlandsbyen Vilmeby er alle forskjellig, derfor jobber også alle der med forskjellige ting. Gunnhild Gulrot jobber som blogger (og gulrotpromotør!). Svanhild Sitron jobber som støttekontakt og Gunnhilds bestevenn. Pia Pære jobber som sykepleier på Vilmeby sykehus. Pelle Pære jobber som lege/kirurg på Vilmeby sykehus (kom frem i historien "møter sin verste fiende(2014)". Esther Eple jobber i godteributikken (kom frem i historien "godteributkken"). Aslak Ananas, Borghild Blåbær og Vegard Vårløk jobber med å formidle nyheter (kom frem i historien "oppgjøret"). Kamille Kiwi driver egen iskrembutkikk sammen med andre i kiwislekten sin. I den iskrembutikken er det ikke noe som kommer fra dyr (melk og egg), så den er kvalifisert som en #vegansk iskrembutikk. Petter Plomme er et teknologisk html-geni, han jobber med å lage apper (se over), samt kode websider og generelt hjelpe folk med tekniske problemer dem har. Gaute Pizzabud jobber som pizzabud (kom frem i historien "oppgjøret"), men tidligere hadde han også en ekstrajobb som avisbud. Det har han ikke nå, forid avisredaksjonen måtte kutte ut noen jobber pga. økonomien ikke strakk til. Fortsatt finnes det papiravis, men den blir kjørt ut av Audhild Ananas (slektning av Aslak Ananas). For en avis som sliter i en dårlig nedgangstid er det billigere siden de kun trenger å gi lønn til en person, istedenfor flere avisbud som har ulike ansvarsområder i byen.

En annen ting er at det burde komme borgerlønn, istedenfor at folk forskjellsbehandles. Det virker utifra denne statistikken til nav.no at dem vil ha folk til å bli ufør.  Hva med at alle de boksene istedenfor kan bli like store? Da snakker vi likeverdt!

.

 


Tumblr | Tapas #misscarrot #tegneserie #app #mobil #petterplomme #jobb
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar;)

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...