Jobb og karriere. 

Basert på opptil flere observasjoner, så jeg følte for å lage denne om hva jeg har hørt folk si angåede yrkesliv. Jeg tror det vil gå bra, hvis du velger et yrke med noe du selv trives med. Suksess handler i bunn og grunn om å finne sin plass og mening. Det får man gjennom å følge drøm, fordi da gjør du det du egentlig er ment til. Man blir bare syk og lei om man jobber i en jobb man egentlig ikke trives i (bare for pengenes skyld). En drøm kan også være svært forskjellig fra person til person. For noen blir det sikkert en kronglete vei, de gjør mye feil. Alle er forskjellig. Man burde heller oppfordre folk til å gjøre feil og velge et yrke med det de virkelig brenner for.

Ps, dette gjaldt ikke sommerjobb, men mer det du ønsker å bli. Sommerjobb er jo fint for erfaring, det har jo jeg å hatt i tenårene.

Hva er min drøm? Tja, si det. Min drøm er å få en jobb. For meg spiller det egentlig ikke noen rolle, fordi jeg er ikke kravstor. Jeg er åpen for det meste, men det må være en passende jobb som er enkel og som kan passe til de som ikke er helt som andre. Jeg har likevel innsett at det er ikke alle som er ment å jobbe. Noen blir født for å være ingenting, sitte på en stol og se i veggen. Jeg har fått dette livet til å rett og slett være "jobben" til andre, f.eks. gjennom personlige assistenter, osv. Man må også ta hensyn til at det er ikke alt man kan, som f.eks. har jeg ikke spesielt god utholdenhet (det er det folk har sagt) og når man ikke har så god utholdenhet, hvordan vil man da ha utholdenhet til å holde på en jobb? Regjeringen sier de må gjøre noe med alle de unge som havner tidlig i nav-systemet, men de burde heller gjøre noe med selve arbeidslivet og arbeidsgiverne. Det er for store krav og de fleste vil som regel kun ansette folk de kjenner til. Har du ikke noe nettverk, er en isolert person, så er det vanskelig å få jobb. Man må jo også i dagens samfunn tørre å selge seg selv og være utadvendt. Kanskje mange også havner i nav-systemet, fordi dagens arbeidsliv er tilrettelagt for de utadvendte. Når en innadvendt jobber i en jobb tilrettelagt for utadvendte, blir man sikkert ekstra sliten og til slutt begynner symptomer på utmattelsesyndrom å gi utslag og man blir oftere syk og gjør en dårligere jobb.

Det nytter heller ikke bare med strengere krav, men å heller møte med forståelse og prøve å se ting fra andres perspektiv, fordi når man hjelper så får man også tilbake. At nav sender penger til meg, er ikke bortkastet. Det får dem en gang tilbake. Staten også, bare vent. Gi og få, det er en balanse i det. Vi lever i en ny tid, og jeg blir sikkert litt deprimert tror jeg hvis noen prøver å "fange meg inni en boks". Jeg er en starseed, mange starseed blir deprimert av det som jeg synes at jeg leste en plass (kanskje det er grunnen til at mange unge tidlig havner i nav-systemet, uten at dem har fått prøvd seg ordentlig i arbeidsliv). Mange har også førsteinntrykk at en starseed er kalde (punkt 25). Det punktet stemmer med meg, fordi jeg er en kald person som jeg også har hørt. Punkt 13 om drømmer stemmer også med meg, jeg har noen ganger drømmer om nettene som ikke alltid stemmer overens med virkelig liv. I drømmeverden har jeg en egen verden og liv! Ps, det med starseed var tull, men jeg kom over det og da leste jeg litt om det. Jeg ligger egentlig langt etter mentalt, enn andre på samme alder så jeg utvikler meg heller ikke så raskt tror jeg.  Ps, jeg er sikkert litt som Luna Lovegood fra Harry Potter-serien når det gjelder dette. Det er hun som er mitt forbilde. Hun er akkurat som meg, på en prikk (nesten). Engelsk kan jeg takke Harry Potter for at jeg har lært og forstår bra. Harry Potter er ikke noe du blir syk av, som sånn sikkert mange tror du blir. På skolen lærte jeg egentlig ikke noe engelsk. Du lærer heller ikke mye engelsk av å bare lese i en engelsk skolebok om ting du ikke egentlig er interessert i (eller jeg gjorde ikke det). Da synker motivasjon og du synes skole er kjedelig. Det er noe dagens lærere burde innse.

Med drøm er det ikke ment at man bare skal la barna holde på som de vil, med å for eksempel la dem følge/lære opp til usunne vaner, osv. Dette var mest angående et yrkesliv fra 20 år og oppover. Det er derfor jeg tegnet en med dressjakke og slips for å symbolisere ambisjonene han har for barnet sitt.

Verden er full av muligheter, ikke begrens mulighetene til bare et felt. Når du også prakker egne lyster på andre, f.eks. denne gutten som la vi si er barnet ditt, så er det mer slik jeg ser at da er det DU som drømmer om å jobbe med det selv. Du sier kanskje til barnet ditt: "jeg HÅPER du satser på ....", noe som er patetisk. Da begrenser du mulighetene til barnet ditt, som der igjen kan føre at barnet ikke ender opp lykkelig og tilfreds med yrkesvalget sitt. Du sier sånne ting som det, fordi du klarer ikke å se ting fra andres perspektiv, men det burde du øve deg på å gjøre. Alle er forskjellig og har forskjellige drømmer. Det som passer for en person, passer nødvendigvis ikke for den andre. Man burde også lytte inni seg selv og gjøre det man egentlig vil, fordi da gjør man også en god jobb. Det er heller ingen som kan si at det kun vil gå bra om du velger akkurat det yrket. Det ville sikkert gått bra hvis de som anbefaler det yrket til andre hadde valgt det, men det betyr ikke at det ville gått bra dersom f.eks. denne gutten hadde valgt det. Men hvis gutten/barnet ditt har samme drøm, så spiller det jo ingen rolle. Da må de få lov å velge det som kanskje foreldrene også sier. Denne var mest et tips til å være åpen for mulighetene og ikke begrense det til f.eks et felt.

Hvis du er en av de som sier sånt til andre, er det på tide å vurdere et karriereskift for deg selv. La vi si at denne fyren er økonom og han har også utdanning for det. Da føler sikkert fyren at han må være økonom resten av livet sitt, selv om han føler inni seg at han vil gjøre noe annet. Du trenger ikke å jobbe med det samme hele livet.

Beklager mye tekst, men måtte få det ut. Verden har ikke godt av min stillhet. 

Ukens spørsmål:
Hva mener du om dette?


Tumblr
#misscarrot #tegneserie #jobb #utdanning #budskap

2 kommentarer

blomsterevasheksehus

13.06.2017 kl.15:28

Man skal gjøre det man e god til, om du gjør det føle du mestring og vil trives i jobben din.

Artig blogg du har, et friskt pust av tegneseria og meninge æ følle dæ æ :)

misscarrot

13.06.2017 kl.20:18

blomsterevasheksehus: Det er jeg enig i :)Tusen takk!

Skriv en ny kommentar;)

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...