Jeg heier på u-jobb!

Hei bloggen.

Jeg kom over denne artikkelen som jeg leste og fikk lyst til å dele. Som sånn det er nå, virker de fleste jobber (mener ikke alle) som en barnehage for voksne. En arbeidsdag kan være fra 8-16 og etter det blir det middag, hvile litt, og plutselig har tida gått så mye at det er på tide å krype til køys. Da er hele dagen gått til jobb fordi det ble ikke så mye tid til annet.

Som dette fortsetter også alle andre dagene og det varer i flere år (hele livet?). Det gjør at du kanskje ikke får energi til å gjøre så mye på fritiden. Du jobber bare fordi du "må" tjene nok penger til alle de høye utgiftene du stadig skaffer deg pga. mye jobb og lite glede. Jo mer du jobber/jo høyere lønn = jo mer utgifter. De med høy lønn bor gjerne også i større og dyrere hus som gir mer utgifter. Med en jobb der penger er hovedfokuset blir det slik jeg har observert en kjapp nytelse (= kjøpe ting, røyking, alkohol, o.l.), Skal det være nødvendig? Hvis du skal drikke vin eller øl, drikk heller alkoholfritt.

Har du lyst til at hele fritiden og feriene skal være noe du IKKE husker, fordi alt du gjorde var å drikke alkohol? Jeg har aldri drukket alkohol eller noe sånt og dermed har jeg spart mye penger på noe som kun er en "kortvarig glede" som egentlig bare gjør deg dårlig og kvalm.

Du trenger heller ikke nye klær hver uke. Blir klærne så fort slitt? Det går også an å handle brukt eller lære seg å sy sine egne klær, som der igjen gjør at du får deg en positiv og miljøvennlig hobby som på sikt kan bli til en jobb der ikke bare penger er fokuset. Redesign, bruk for eksempel gamle gardiner eller hullete sokker til å lage et teppe.

Noe annet jeg vil trekke frem er de som jobber som eiendomsmegler. Disse vil selge hus, hytter og leiligher for mest mulig penger, men på den måten hjelper de til å presse priser og utgifter enda lengre opp og som der igjen gjør skillet mellom de rikeste med 1 million i årslønn og middelklassen større. Til slutt sitter man igjen med mange ledige hus, hytter og leiligheter som er blitt bygget, men som ingen har råd til å kjøpe/leie fordi de har ikke råd til det. Det er bare de som er statminister, konger, dronninger, direktører og sånne folk med 1 million i årslønn som blir å ha råd til det. Resten av befolkningen (les: middelklassen) må bo i telt, eller bygge egne hus i skoger med kvister, steiner og generelt det de finner i søppeldunkene. Penger skiller også folk fra hverandre. 

En gang hørte jeg også en slags stemme inni meg (klarhørsel?) med noen som sa: "Jeg skjønner ikke hvorfor vi orket å jobbe så mye før i tiden.". Tonen dette ble sagt i var ganske munter, akkurat som at den ukjente personen hadde lært av tidligere erfaringer.

At så mange også liker bedre en fantasiverden som Harry Potter burde være en vekker til samfunnet generelt.

 


Postkortbilde, malt med akryl.
(Store kontraster: Hvis penger ikke eksisterte, trenger det ikke være noe skille blant disse.)
Når folk også spiser mye kjøtt så blir dem som regel mer trøtt og slapp, inkludert får hodepine. Det igjen gjør at de ikke får så mye energi til annet. Til middag er det ofte kjøtt i store mengder. Kjøtt øker risikoen for å få diabetes og hva er symptomene på diabetes? Det er blant annet at du blir trøtt og slapp og må tisse ofte!

Hvis du ofte får hodepine eller har migrene, kanskje det er på tide å sjekke om det har noe med maten du spiser? Du burde gjøre et forsøk på mer vegetarisk mat med frukt og grønnsaker (+ nøtter, o.l). Rødvin gir også økt hodepine.

De fleste vil egentlig ikke bare jobbe med noe der målet kun er å tjene penger, men vanskeligheter de er i kan gjøre sånn at dem føler de ikke har noe valg.

Tenk i en sånn verden der alt er gratis, der folk har en glede i hverdagene. Den gleden holder ikke bare i de fire-fem ukene man har ferie, men hele året og om ikke; hele LIVET! Når du jobber med noe du virkelig brenner for (det er ikke noe du bare gjør for å "imponere" andre), så gjør du også en mye bedre jobb. Hva drømte du om som barn? Jeg hadde ikke selv noen faste drømmer som barn om hva jeg ville bli. Yrkene endret seg hele tiden. Det jeg ser i en skoledagbok/vennebok, så står det på "hva vil du bli": et spørsmålstegn. Det jeg har funnet ut er at det er ikke så viktig å "bli et yrke".

I artikkelen som er linket øverst, står det også noe om at det er bedre å redusere utgifter, enn å skaffe seg høyere inntekt og det er jeg enig i.

 


Naturen, "Postkortbilde"


Nå er det ikke ment at du bare skal si opp jobben og drive dank fordi i dagens samfunn er det jo utgifter man har til mat, bo og og sånt. Hvis man ikke føler noe glede i nåværende jobb, så kan det hjelpe å bytte jobb til noe du liker bedre. Selv "jobber" jeg også med noe, eller ikke akkurat noe som gir penger, men mer hobbyer og egne prosjekter (f.eks. denne bloggens innhold). Alle har også behov for å gjøre noe og at de føler de bidrar til noe, utvikler seg som person, hjelper, osv.


Dette innlegget var mest ment å få folk til å våkne litt opp. Se litt annerledes på en situasjon og ikke være redd til å gå ut av komfortsona. Ikke lev bare for å jobbe og tjene penger som skal betale regninger. Jobb heller med noe som gir deg glede og la heller penger bli et slags biprodukt, ikke hovedfokuset. Synes ikke dere at det er merkelig at folk også bli gladere når det blir "ferie"? Det virker som energien er mer munter og livet blir herlig igjen. Jeg har lært at alt er energi, også tanker. Hvis noen har mange mørke tanker så kan andre intuitivt plukke opp disse tankene og da blir det en energisk ubalanse. Det er ubalanse som ofte fører til krig. Husk at tankene dine er kraftfulle, du er mer enn du tror. Bruk det til noe godt istedenfor.


- Personen bak -


Tumblr | Tapas
#misscarrot #jobb #budskap #ferie

2 kommentarer

Personlig Utvikling

30.06.2017 kl.02:35

Veldig bra skrevet. Eg er så enig i det som står i artikkelen. Eg endret stillingen min fra 100 til 60% nettopp av den grunnen du skriver her. Kvardagen opplevde meningsløs. Ka var vitsen å bruke opp all energien for å tjene akkurat nok til å overleve.

No bruker eg en del av tiden min til å gjøre noe eg brenner for, og så jobber eg så mye at eg overlever likevel.

misscarrot

30.06.2017 kl.23:07

Personligutvikling: Så bra!:) Ja, det er bra å jobbe mindre, livet handler ikke bare om jobb:) Dette var sikkert også litt ment til at det går an også å finne en jobb som man virkelig brenner som sikkert du gjør siden du reduserte, for eksempel gjennom å følge en drøm/hjertet. Når man jobber med noe man virkelig brenner for så blir det på en måte ikke helt å føles som en jobb, selv om det er en jobb og man får inntekt for det. En drøm kan jo og være svært forskjellig fra person til person. Det man brenner for kan jo f.eks. å være en sak eller noe, f.eks. skole, helse, osv. Da kan man jo finne noe innen den bransjen som et eksempel og jobbe med å gjøre noe i det systemet bedre på et vis. Et annet eksempel er en video jeg linket til i innlegget som inspirerte meg litt: https://www.youtube.com/watch?v=pPDBntSEpo8&t=246s :) Numerlogi tall kan jo sikkert å være et nyttig verktøy å finne "rett plass" tror jeg.

Skriv en ny kommentar;)

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...