Fysisk sult vs. Emosjonell sult


 

Emosjonell sult:
- Stress eller en lite tilfredsstillende jobb / livsstil
- Føler seg ensom, o.l.
- Lite/ingen venner, familie eller nettverk
- Du bruker søppelmat og snacks som en trøst for å "slippe" å kjenne på vonde følelser
- Det er kun spesifikke produkter (snacks, mcdonalds-mat, godteri, røyk/snus/alkohol) som klarer å mette emosjonell sult. Med fysisk sult kan du godt spise et eple og bli 100% tilfreds
- Du spiser mer enn behovet og stopper ikke selv om du ikke er "fysisk" sulten mer

Hvordan kan du tilfredstille emosjonell sult? Du kan bytte jobb eller endre livsstil til noe som er mer i samsvar med det du brenner for inni hjertet ditt, finne en aktivitet/hobby (om det er noe du kan gjøre med andre går også an), melde deg inn i en organisasjon/klubb hvor du kan bidra, finn noe nytt du vil lære, jobb med selvutvikling - å utvikle deg selv til en bedre person, frivilig arbeid på fritiden, o.l.

Det med venner/nettverk/familie har jeg ikke skrevet noe om fordi det er noe man ikke kan kontrollere selv. Er man en person som ingen vil være sammen med fordi man er som et romvesen og enkelte blir ukomfortabel rundt deg (merker det på blikk og ansiktuttrykk) er det ikke akkurat så mye man kan gjøre med det. Da må man heller lete i andre baner som de grunnene jeg nevnte. Praktiser heller evnene dine på noe annet som kan gi deg lysere muligheter på lang sikt. Enten det er å bidra i frivillig i organisasjon, tegning/maling, musikk, sang, sy, foto, skriving, dans, film, sport eller noe annet.

Røyking/snus + evt. alkohol:
Hvis du røyker/snuser og/eller drikker alkohol, så merker du ikke at DU blir ødelagt; men det skjer langsomt. Du gjør det bare verre for deg og ditt eget liv med hver røyk, snus eller alkohol du tar.

Når vanen din er å ta initativet til en røyk, snus eller alkohol i "ensomme stunder", så lærer hjernen din seg denne vanen og da ender du opp med å ta mindre initativ med noe annet som kunne gjort livet ditt bedre. Når du har en dårlig vane som røyking kan det også føre til dårlig økonomi fordi du bruker penger på å kjøpe dette. En hverdagsrøyker kunne spart cirka 100 000 kr i året om røykeren sluttet å røyke. Disse pengene kunne du brukt på noe annet som ville gitt deg en mer langvarig glede. Kanskje kunne du reist, opplevd noe nytt, jobbet mindre eller pusset opp hus/leilighet med disse pengene? Hva med at du heller kan erstatte røyke-behovet med en aktivitet/hobby som gir deg glede? Noe annet er å bytte jobb eller endre livsstil til noe som er mer tilfredsstillende for deg.


Tapas
#misscarrot #sult #mat #røyking #snus #alkohol #tegneblogg #kosthold

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar;)

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...