hits

Visste du at ulven tvinges til å spise sau fordi den ikke klarer å få tak i annet?


Hvis vi tar bort en del av næringskjeden, så går ikke ting rundt. Da blir ikke skogen lengre en naturskjønn omgivelse. Det blir litt som det i filmen "Biefilmen", hvor du ser at når biene ikke er der lengre, så er det heller ikke noen blomster. Da er alt grått og trist. Når en del av næringskjeden taes bort er det noe som skjer, da går ikke alt rundt.

Hva med å heller vri på tromma å finne en annen måte ulvene kan få mat på, som gjør at de ikke trenger å ta sau/lam fra bøndene?
Grunnen til at ulvene tar sau/lam er fordi dem må også ha mat som sånn vi mennesker også må ha, og det med sauene blir på en måte siste utvei. Det er som sagt ikke noe de vil, men noe de tvinges til fordi de ikke klarer å få tak i annen mat (se link under),

 Jeg fant dette etter research som jeg anbefaler å lese: ulvebok.no/ulvejakt.html

Les gjerne denne også om myter angående ulvene: ulvebok.no/myter.html

Ikke nok med det så er skogene også blitt mindre som følge av menneskelig bebyggelser. Ulven er også svært sky, hvilket vil si den gjør som oftest ikke noe skader på oss mennesker, og den er en av de minste trusselen vi har, likevel skal den "minskes"? Jeg så en gang en video (tror det var på nrk.no) med noen som hadde satt opp et kamera i skogen for å sjekke hva ulven gjorde. Når det kom noen mennesker, så sprang ulven og gjemte seg vekk. Den gjør ingenting den ikke må. At den tar sau, er fordi det må den til overlevelse, fordi de finner ikke noe annen mat. Å ta de store byttedyrene som hjort/elg, klarer ikke en ulv uten flokken sin.

Når ulven hele tiden skytes, så får ikke ulven(e) mulighet til å opprette en flokk, så dermed blir sauen som er enklere å ta for bare en ulv være lettere. Hvordan hadde det vært for oss mennesker dersom vi ikke fant næring? Da ville man ty til det man fant. Vi mennesker er også altetende, hvilket vil si at vi trenger faktisk ikke heller å jakte på andre dyr som elg, rype, osv.

Et tips er å sette seg inn i ulven sine "sko". Hvordan ville du følt det hvis du var en ulv?


Feedly | Webside | dA
#misscarrot #ulv #jakt #misforstå #sau

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar;)
legg meg til som venn (eller fiende!)

Jeg er ingenting, men likevel alt det jeg vil. Selvstudert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...