Nye veier for frukt- og grøntdisken

 

Inntill videre er det plast på gulrøtter fordi på noen grønnsaker er det nødvendig for å unngå kaste så mye mat. Til det følte Gunnhild seg så stolt, fordi hun liker alt som er annerledes. Kanskje blir plasten rundt gulrøttene til en av dine nye flisgensere med 100% polyester? Det hadde vært noe.

I fremtiden kan plast på gulrøtter sikkert finne en annen måte med for eksempel nedbrytbare biokjemiske(?) pose som er mer miljøvennlig. Nå kan jo også plasten rundt gulrøttene resirkuleres og brukes om igjen på enda nye gulrøtter og sånn sett blir det gjenbruk som også er miljøvennlig, enn dersom all plasten bare skulle fjernes helt eller alt bare skulle vært av biomasse og kanskje til og med forårsake skader i palmeoljeindustrien.

Her i Norge har vi også et bra resikuleringssystem i motsetning til visse andre land hvor de ikke har et godt system rundt resirkulering. Etter alt dette begynte jeg også å lure på hva plast egentlig er laget av. Jeg søkte det opp i store norske leksikon og der sto det masse jeg lærte av. Plast lages av petrokjemiske utgangstoffer som etylen og propylen. Petro er petrolium, og petrolium er oljeindustrien som også er en naturversting. At plast har en sammenheng med det overrasket meg ikke.

Noe annet som jeg leste er at plastindustri er en av de viktigste kildene til all forrurensingen i verden siden det nedbrytes så sent. Mye av mikroplasten som kommer i havet, kommer fra klesvask i vaskemaskin hvis klærne inneholder polyester som er plast.

Hilsen en som har fått plast på hjernen aka
en som blir lett påvirket av ting på TV.


#misscarrot #plast #gulrot

0

Skriv en ny kommentar