hits

Vet du hva ditt månetegn er?

Hei,

Jeg er stadig ute på nye utflukter! Nylig har jeg funnet noe som heter månetegn. Det er noe ala samme greie som stjernetegn (horoskop), også kalt sol-tegn. De fleste vet sikkert hvilket sol-tegn dem har, men ikke mange vet månetegnet. Mange burde også vite måtegegnet sitt, fordi i månetegnet beskriver hvordan du ER (på innsiden, slik du faktisk handler og reagerer, følelser), dine grunnleggende behov, den egentlig deg, ikke det du skal lære og tilegne deg av egenskaper (som sol-tegnet) beskriver deg som!
 

For å finne ditt månetegn, finnes det en rekke "moonsign"-kalkulatorer på nettet. Det er bare å google. Jeg fant bare på engelsk, men en jeg likte er på linken under:
https://astrolibrary.org/moon-sign-calculator/


Basert på hvilket horoskop (sol-tegn) du har, kan det samtidig basert på månetegnet påvirke hvor intenst du handler og uttryker deg på. Selv om noen har samme sol-tegn kan de ha forskjellige månetegn.


Her er en lenke hvor du kan lese om alle de forskjellige månetegnene (engelsk):
https://cafeastrology.com/moon.html
https://cafeastrology.com/articles/mooninsigns.html
(du kan kopiere teksten til google translate hvis du ønsker norsk oversettelse)

Her er en norsk lenke om alle månetegn:
http://sverdet.com/side16.html

Du regner forresten ut månetegn på en "moonsign"-kalkulator på nettet utifra fødselsdato og det landet du ble født i (pga. tidsone). Som regel er månetegn det samme gjennom en hel dag, så om du ikke vet nøyaktig tidspunkt på dagen er det ikke så nøye å skrive inn det på den "månetegn"-kalkulatoren. Nå vet jo jeg det da, så for meg var ikke akkurat det så farlig.

Sun and Moon
Licensed from: sifis / yayimages.comSom med sol-tegn (horoskop), så finnes det akkurat like mange månetegn. Et eksempel kan være at du har sol-tegn skorpion og månetegn vekt.

Tidligere har jeg lest mye om sol-tegnet (stjernetegnet/horoskop), som jeg kjente meg delvis i, men med månetegnet skjønner jeg bedre sammenhengen i måten man reagerer utifra hva sol-tegnet er om, osv.

Her står det om sol-tegn (som var ganske bra):
https://cafeastrology.com/index/suninsigns.html

Tilbake til månetegn. Nå som jeg vet mer og at det er noe som heter månetegn, så forstår jeg også enda mer om meg selv, folk rundt og hvorfor man er som man er og reagerer som man gjør. Jeg kan sikkert virke skremmende, men det er fordi jeg har det månetegnet jeg har. Jeg er en skikkelig hard nøtt. Ikke rart det oppstår misforståelser. Andre folk kan sikkert føle at jeg leser tankene deres (eller er i deres liv), fordi jeg er så intuitiv pga. det månetegnet jeg har (pass deg, hehe)... Det sto også om noe synske greier (kanskje jeg er det?).

Noen ganger har sikkert enkelte følt at jeg plutselig har noe i tegneserie(ne) eller et innlegg om noe som har foregått i deres (ditt?) hode eller liv: "Hvorfor skrev hun om det?", "Så flaut... hvordan kan hun... seriøst. jeg føler hun leser tankene mine, jeg føler hun stalker meg", "var den der tegneserien eller innlegget om meg?" - sier noen av dere.

Det er ikke meningen, for jeg kan ikke noe for at jeg har så skarpe intuitive evner og virker som å vite hva som skjer på et skjult plan.

Mange med det månetegnet jeg har, leste jeg også at er ganske hemmelighetsfulle, sier ikke alt høyt, og kan bruke en del tid til å stole på folk/bli trygg - og det er kanskje derfor misforståelser lett oppstår, eller at det av og til oppstår konflikter/uenigheter. Men de er ganske lojal, da. Det står liksom mellom "alt eller ingenting".

 


 

Månetegnet forteller om det du allerede ER. Det er det som beskriver det inni deg og det du har medfødt av hvordan du reager, instinktene dine, følelser og alt det du trenger for at du er komfortabel.

Sol-tegnet forteller hvilket egenskaper du skal lære og utvikle deg til. Det beskriver dine mål. Sol-tegnet er på en måte sjefen og den som styrer deg. Men noe av det i sol-tegnet kan du allerede nå ha lært, fordi du gjennom livet til nå - faktisk har lært å tilegne deg disse egenskapene.

 
At jeg skriver dette, er for å spre kunnskapen i tilfelle noen ikke vet hva månetegn er. Kanskje hjelper jeg noen (deg)? Kanskje lærer jeg noe videre til andre?

Til de som ikke vet, på månetegn-kalkulatorene er det som regel et engelsk klokkesystem og dette betyr det:

  • Am betyr = after midnight (etter midthatt), er alt som er etter klokken 00.00 om natta og frem til klokka 12.00 om formiddagen.
  • Pm betyr = past midnight (før midnatt), er alt etter klokken 12.00 på formiddagen frem klokken 00.00 (midnatt).

     


Synes du dette var interessant?
Vet du hva ditt månetegn? Kjente du deg igjen i månetegnet ditt?

Moon phases
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Ps, bildet ovenfor har sikkert ikke noe med månetegn å gjøre - men månefaser som også er et kjekt verktøy. Jeg er innom det meste, og utforsker alt som jeg finner!

Jeg anbefaler en app som heter moon phases (månefaser), for i den applikasjonen kan du følge med på hvilken type måne det er til enhver tid og når det er fullmåne, nymåne, osv. 
 


måne #misscarrot #horoskop #stjernetegn

Årskavalkade 2017

[Skaperens ord; en nyttårstale]

Hei alle sammen!

Jeg tenkte å begynne med en tradisjon med å ha en årskavalkade hvor jeg ser tilbake på hvordan året har vært. Noen ganger er man nødt til å lage sitt eget levebrød, og det er det jeg gjør. Dette er min jobb (og hobby). Iløpet av året har jeg blant annet prøvd en ny tegnestil kalt "pixel art", som ikke har kommet her fordi det ikke passet. Det er bare små icon/profilbilder av noe kjent, som treenighet symbolet, karakterer fra film/bok, osv. Det er sikkert spesielt i høsthalvåret jeg har drevet med mye annet som er årsaken til at det ble litt stille her da.  

Tidligere i dette året husker jeg spesielt noe fra tegneserien Nemi hvor de snakket om at når man er ung er årene delt opp i skoleår og på grunn av det merker man at tiden går fordi alle årene er så forskjellige. Når man kommer i voksenlivet er alt som en stor grøt og da merker man ikke alltid at det kanskje har gått 10 eller 20 år. Det er sikkert derfor jeg engang tidligere i år skrev at jeg skulle slutte, fordi 3 (snart 4) år føles ganske mye, men at man har klart å holde på i snart 4 år sier jo å noe om en god utholdenhet.

Ifølge en video jeg så på Youtube anbefales det også å tegne fordi ifølge forskning skal det gjøre at du husker bedre. Flere burde hatt tegning som hobby og det går jo fint an å ha flere hobbyer. For dere lesere som faktisk klikker dere innom her, er det sikkert også bare fint å lese hva som på en måte skjer mellom innleggene og mine egne (personlige) tanker. Kanskje får du lyst til å lage en personlig årskavalkade for ditt eget liv å? Hvis du føler at i en måned har det ikke skjedd noe, så har det sikkert skjedd noe likevel, enten noe nytt du har lært, erfaringer, osv. Uansett hvor lite noe er, ikke fokuser på at det er lite. Det kan jo også bare være sett på en film, osv. eller kanskje du hadde forkjølelse og var syk en periode iløpet av en måned? Fokuser på at det i det minste har skjedd noe uansett hva og hvor "vanlig" og prøv å se det som er bra selv om det du gjorde kanskje ble litt feil, fordi da vil det som er bra bli å romme mer. Tiltrekningsloven er en universiell lov, slik livet fungerer *research*. Du tiltrekker deg det du har fokus på, men du må virkelig tro på det inni deg. Hvis du har fokus på lite, så får du også lite tilbake. Dette gjelder også med regninger. Ikke fokuser på at du har mye regninger og masse å betale. Gjør heller som sånn Gunnhild. Hun betaler alt av regninger og skatt med glede, litt som at hun synes det er altfor lite.

Dette ble et innlegg spesielt for dere lesere. Jeg skal lære meg å sette litt mer pris på dere, så derfor ble det en liten nyttårstale fra meg. Takk, velkommen til det neste - 2018 blir året! Da blir det stor fest for Gunnhild. Jeg lager meg selv et levebrød! Håpet i 2018 er å komme ut av et system på tre bokstaver?

 

Årskavalkade 2017:

  
 

 

 

 

 

 

 


Hvordan har ditt år vært?


Kontakt/Hjemmeside
#misscarrot #årskavalkade #godtnyttår

Filmanbefaling: Zootropolis

 
I det siste har jeg gjort noe nytt, nemlig prøvd et gratis prøvemåned-abbonement på Netflix. Jeg endte med å se en film som heter "Zootropolis" som jeg likte. Har du lyst til å se filmen selv? Du kan se trailer til filmen (på norsk) i videoen over!
 
Zootropolis er en animasjonsfilm fra Disney. Det jeg la merke til er at reven Nick kaller blant annet kaninen for "gulrot". Kaninen Judy som hun egentlig heter er overbevisst om at alle kan bli det de vil uansett hva de er født som. Det er det som er hennes motivasjon til å bli politibetjent. Hun vil bli politibetjent fordi hun vil gjøre verden til et bedre sted. Akkurat det med å gjøre verden til et bedre sted er det Gunnhild G. fra denne bloggen også vil. På politiskolen blir kaninen heller ikke tatt seriøs. Hun blir sett på som en tulling, fordi vanligvis blir ikke kaniner politibetjent. Det er derfor hun først blir satt som parkeringsvakt. Etterhvert i filmen inngår politisjefen en deal, om at dersom kaninen Judy klarer å løse et spesielt oppdrag innen 48 timer, kan hun få bli politi.
 

I slutten av filmen er det et budskap om at hvis man vil gjøre verden bedre, må man starte med seg selv.

For cirka et år siden hadde jeg forresten en drøm om en rev som var annerledes enn andre rever.

Greia er bare at for meg virker den reven i drømmen som reven Nick fra denne filmen. Jeg gir filmen terningkast 6!

Har du sett filmen?


#film #zootropolis
 

Nattens drømmer: Burkaen.


Begynner med ny stil og nye temaer utenfor komfortsonen. Livet er som å sykle som jeg så på et sitatbilde og man må alltid "sykle videre" for å leve. Tegnet på papir, fargelagt digitalt så rutene er litt mer lik historien "oppgjøret" (se kategori). Fortsetter bare med bloggen her, siden den allerede er så godt integrert. 

Utfordrer du komfortsonen din?
Likte du denne historien?


#misscarrot #tegneserie #drøm

En vegetarvennlig sang.

Eu4yW7tXmU0
"Grønnsakssangen" av Thorbjørn Egner#grønnsak #frukt #sang #misscarrot

Pærekoret (offisiel trailer)

 

Pærekoret kan leses her.

 

God påske!Bloggen vil ta påskeferie fra og med i dag, men er tilbake etter påske med helt flunkende nye striper og historier.

Vi sees!

 

Les mer i arkivet » November 2018 » Oktober 2018 » September 2018 » August 2018 » Juli 2018 » Juni 2018 » Mai 2018 » April 2018 » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


+ legg meg til som venn (eller fiende)

Jeg er ingenting, men likevel alt det jeg vil. Selvstudert.