hits

Årskavalkade 2017

[Skaperens ord; en nyttårstale]

Hei alle sammen!

Jeg tenkte å begynne med en tradisjon med å ha en årskavalkade hvor jeg ser tilbake på hvordan året har vært. Noen ganger er man nødt til å lage sitt eget levebrød, og det er det jeg gjør. Dette er min jobb (og hobby). Iløpet av året har jeg blant annet prøvd en ny tegnestil kalt "pixel art", som ikke har kommet her fordi det ikke passet. Det er bare små icon/profilbilder av noe kjent, som treenighet symbolet, karakterer fra film/bok, osv. Det er sikkert spesielt i høsthalvåret jeg har drevet med mye annet som er årsaken til at det ble litt stille her da.  

Tidligere i dette året husker jeg spesielt noe fra tegneserien Nemi hvor de snakket om at når man er ung er årene delt opp i skoleår og på grunn av det merker man at tiden går fordi alle årene er så forskjellige. Når man kommer i voksenlivet er alt som en stor grøt og da merker man ikke alltid at det kanskje har gått 10 eller 20 år. Det er sikkert derfor jeg engang tidligere i år skrev at jeg skulle slutte, fordi 3 (snart 4) år føles ganske mye, men at man har klart å holde på i snart 4 år sier jo å noe om en god utholdenhet.

Ifølge en video jeg så på Youtube anbefales det også å tegne fordi ifølge forskning skal det gjøre at du husker bedre. Flere burde hatt tegning som hobby og det går jo fint an å ha flere hobbyer. For dere lesere som faktisk klikker dere innom her, er det sikkert også bare fint å lese hva som på en måte skjer mellom innleggene og mine egne (personlige) tanker. Kanskje får du lyst til å lage en personlig årskavalkade for ditt eget liv å? Hvis du føler at i en måned har det ikke skjedd noe, så har det sikkert skjedd noe likevel, enten noe nytt du har lært, erfaringer, osv. Uansett hvor lite noe er, ikke fokuser på at det er lite. Det kan jo også bare være sett på en film, osv. eller kanskje du hadde forkjølelse og var syk en periode iløpet av en måned? Fokuser på at det i det minste har skjedd noe uansett hva og hvor "vanlig" og prøv å se det som er bra selv om det du gjorde kanskje ble litt feil, fordi da vil det som er bra bli å romme mer. Tiltrekningsloven er en universiell lov, slik livet fungerer *research*. Du tiltrekker deg det du har fokus på, men du må virkelig tro på det inni deg. Hvis du har fokus på lite, så får du også lite tilbake. Dette gjelder også med regninger. Ikke fokuser på at du har mye regninger og masse å betale. Gjør heller som sånn Gunnhild. Hun betaler alt av regninger og skatt med glede, litt som at hun synes det er altfor lite.

Dette ble et innlegg spesielt for dere lesere. Jeg skal lære meg å sette litt mer pris på dere, så derfor ble det en liten nyttårstale fra meg. Takk, velkommen til det neste - 2018 blir året! Da blir det stor fest for Gunnhild. Jeg lager meg selv et levebrød! Håpet i 2018 er å komme ut av et system på tre bokstaver?

 

Årskavalkade 2017:

  
 

 

 

 

 

 

 


Hvordan har ditt år vært?


Kontakt/Hjemmeside
#misscarrot #årskavalkade #godtnyttår

Filmanbefaling: Zootropolis

 
I det siste har jeg gjort noe nytt, nemlig prøvd et gratis prøvemåned-abbonement på Netflix. Jeg endte med å se en film som heter "Zootropolis" som jeg likte. Har du lyst til å se filmen selv? Du kan se trailer til filmen (på norsk) i videoen over!
 
Zootropolis er en animasjonsfilm fra Disney. Det jeg la merke til er at reven Nick kaller blant annet kaninen for "gulrot". Kaninen Judy som hun egentlig heter er overbevisst om at alle kan bli det de vil uansett hva de er født som. Det er det som er hennes motivasjon til å bli politibetjent. Hun vil bli politibetjent fordi hun vil gjøre verden til et bedre sted. Akkurat det med å gjøre verden til et bedre sted er det Gunnhild G. fra denne bloggen også vil. På politiskolen blir kaninen heller ikke tatt seriøs. Hun blir sett på som en tulling, fordi vanligvis blir ikke kaniner politibetjent. Det er derfor hun først blir satt som parkeringsvakt. Etterhvert i filmen inngår politisjefen en deal, om at dersom kaninen Judy klarer å løse et spesielt oppdrag innen 48 timer, kan hun få bli politi.
 

I slutten av filmen er det et budskap om at hvis man vil gjøre verden bedre, må man starte med seg selv.

For cirka et år siden hadde jeg forresten en drøm om en rev som var annerledes enn andre rever.

Greia er bare at for meg virker den reven i drømmen som reven Nick fra denne filmen. Jeg gir filmen terningkast 6!

Har du sett filmen?


#film #zootropolis
 

Lønnsøkning.

Nattens drømmer: Burkaen.


Begynner med ny stil og nye temaer utenfor komfortsonen. Livet er som å sykle som jeg så på et sitatbilde og man må alltid "sykle videre" for å leve. Tegnet på papir, fargelagt digitalt så rutene er litt mer lik historien "oppgjøret" (se kategori). Fortsetter bare med bloggen her, siden den allerede er så godt integrert. Siden ikke alle får lov å jobbe, så satser man noe eget. Bloggbusniess, eller....bruker bare blogg til å dele, så er egentlig ingen blogger. Karrierebygging på høyt nivå! *jobberhard* Ting som ikke handler om fiktive karakterer fra frukt og grøntlandsbyen Vilmeby blir plassert i kategorien "annet", som sånn denne ble.

Utfordrer du komfortsonen din?
Likte du denne historien?


#misscarrot #tegneserie #drøm

En vegetarvennlig sang.

Eu4yW7tXmU0
"Grønnsakssangen" av Thorbjørn Egner#grønnsak #frukt #sang #misscarrot

Pærekoret (offisiel trailer)

 

Pærekoret kan leses her.

 

God påske!Bloggen vil ta påskeferie fra og med i dag, men er tilbake etter påske med helt flunkende nye striper og historier.

Vi sees!

 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014