Jobb og karriere. 

Basert på opptil flere observasjoner, så jeg følte for å lage denne om hva jeg har hørt folk si angåede yrkesliv. Jeg tror det vil gå bra, hvis du velger et yrke med noe du selv trives med. Suksess handler i bunn og grunn om å finne sin plass og mening. Det får man gjennom å følge drøm, fordi da gjør du det du egentlig er ment til. Man blir bare syk og lei om man jobber i en jobb man egentlig ikke trives i (bare for pengenes skyld). En drøm kan også være svært forskjellig fra person til person. For noen blir det sikkert en kronglete vei, de gjør mye feil. Alle er forskjellig. Man burde heller oppfordre folk til å gjøre feil og velge et yrke med det de virkelig brenner for.

Ps, dette gjaldt ikke sommerjobb, men mer det du ønsker å bli. Sommerjobb er jo fint for erfaring, det har jo jeg å hatt i tenårene.

Hva er min drøm? Tja, si det. Min drøm er å få en jobb. For meg spiller det egentlig ikke noen rolle, fordi jeg er ikke kravstor. Jeg er åpen for det meste, men det må være en passende jobb som er enkel og som kan passe til de som ikke er helt som andre. Jeg har likevel innsett at det er ikke alle som er ment å jobbe. Noen blir født for å være ingenting, sitte på en stol og se i veggen. Jeg har fått dette livet til å rett og slett være "jobben" til andre, f.eks. gjennom personlige assistenter, osv. Man må også ta hensyn til at det er ikke alt man kan, som f.eks. har jeg ikke spesielt god utholdenhet (det er det folk har sagt) og når man ikke har så god utholdenhet, hvordan vil man da ha utholdenhet til å holde på en jobb? Regjeringen sier de må gjøre noe med alle de unge som havner tidlig i nav-systemet, men de burde heller gjøre noe med selve arbeidslivet og arbeidsgiverne. Det er for store krav og de fleste vil som regel kun ansette folk de kjenner til. Har du ikke noe nettverk, er en isolert person, så er det vanskelig å få jobb. Man må jo også i dagens samfunn tørre å selge seg selv og være utadvendt. Kanskje mange også havner i nav-systemet, fordi dagens arbeidsliv er tilrettelagt for de utadvendte. Når en innadvendt jobber i en jobb tilrettelagt for utadvendte, blir man sikkert ekstra sliten og til slutt begynner symptomer på utmattelsesyndrom å gi utslag og man blir oftere syk og gjør en dårligere jobb.

Det nytter heller ikke bare med strengere krav, men å heller møte med forståelse og prøve å se ting fra andres perspektiv, fordi når man hjelper så får man også tilbake. At nav sender penger til meg, er ikke bortkastet. Det får dem en gang tilbake. Staten også, bare vent. Gi og få, det er en balanse i det. Vi lever i en ny tid, og jeg blir sikkert litt deprimert tror jeg hvis noen prøver å "fange meg inni en boks". Jeg er en starseed, mange starseed blir deprimert av det som jeg synes at jeg leste en plass (kanskje det er grunnen til at mange unge tidlig havner i nav-systemet, uten at dem har fått prøvd seg ordentlig i arbeidsliv). Mange har også førsteinntrykk at en starseed er kalde (punkt 25). Det punktet stemmer med meg, fordi jeg er en kald person som jeg også har hørt. Punkt 13 om drømmer stemmer også med meg, jeg har noen ganger drømmer om nettene som ikke alltid stemmer overens med virkelig liv. I drømmeverden har jeg en egen verden og liv! Ps, det med starseed var tull, men jeg kom over det og da leste jeg litt om det. Jeg ligger egentlig langt etter mentalt, enn andre på samme alder så jeg utvikler meg heller ikke så raskt tror jeg.  Ps, jeg er sikkert litt som Luna Lovegood fra Harry Potter-serien når det gjelder dette. Det er hun som er mitt forbilde. Hun er akkurat som meg, på en prikk (nesten). Engelsk kan jeg takke Harry Potter for at jeg har lært og forstår bra. Harry Potter er ikke noe du blir syk av, som sånn sikkert mange tror du blir. På skolen lærte jeg egentlig ikke noe engelsk. Du lærer heller ikke mye engelsk av å bare lese i en engelsk skolebok om ting du ikke egentlig er interessert i (eller jeg gjorde ikke det). Da synker motivasjon og du synes skole er kjedelig. Det er noe dagens lærere burde innse.

Med drøm er det ikke ment at man bare skal la barna holde på som de vil, med å for eksempel la dem følge/lære opp til usunne vaner, osv. Dette var mest angående et yrkesliv fra 20 år og oppover. Det er derfor jeg tegnet en med dressjakke og slips for å symbolisere ambisjonene han har for barnet sitt.

Verden er full av muligheter, ikke begrens mulighetene til bare et felt. Når du også prakker egne lyster på andre, f.eks. denne gutten som la vi si er barnet ditt, så er det mer slik jeg ser at da er det DU som drømmer om å jobbe med det selv. Du sier kanskje til barnet ditt: "jeg HÅPER du satser på ....", noe som er patetisk. Da begrenser du mulighetene til barnet ditt, som der igjen kan føre at barnet ikke ender opp lykkelig og tilfreds med yrkesvalget sitt. Du sier sånne ting som det, fordi du klarer ikke å se ting fra andres perspektiv, men det burde du øve deg på å gjøre. Alle er forskjellig og har forskjellige drømmer. Det som passer for en person, passer nødvendigvis ikke for den andre. Man burde også lytte inni seg selv og gjøre det man egentlig vil, fordi da gjør man også en god jobb. Det er heller ingen som kan si at det kun vil gå bra om du velger akkurat det yrket. Det ville sikkert gått bra hvis de som anbefaler det yrket til andre hadde valgt det, men det betyr ikke at det ville gått bra dersom f.eks. denne gutten hadde valgt det. Men hvis gutten/barnet ditt har samme drøm, så spiller det jo ingen rolle. Da må de få lov å velge det som kanskje foreldrene også sier. Denne var mest et tips til å være åpen for mulighetene og ikke begrense det til f.eks et felt.

Hvis du er en av de som sier sånt til andre, er det på tide å vurdere et karriereskift for deg selv. La vi si at denne fyren er økonom og han har også utdanning for det. Da føler sikkert fyren at han må være økonom resten av livet sitt, selv om han føler inni seg at han vil gjøre noe annet. Du trenger ikke å jobbe med det samme hele livet.

Beklager mye tekst, men måtte få det ut. Verden har ikke godt av min stillhet. 

Ukens spørsmål:
Hva mener du om dette?


Tumblr
#misscarrot #tegneserie #jobb #utdanning #budskap

Vinnerflaks.


 

 

Jeg kom også over denne som beskrev meg og min personlighets-type: INFP. Jeg vil gjerne ha en bedre (og vegetarvennlig) verden, men jeg sosialiserer ikke så mye og unngår det sikkert, Jeg holder på alene: på bloggen. Jeg synes også at jeg leste en plass, at blogging er noe mange INFPer finner tilfredstillelse i.


Tapas | Tumblr
#misscarrot #tegneserie #penger

Hvilken personlighetstype er du?

Hei bloggen!

Jeg har tatt en personlighetstypetest som går ut på at noen har definert at det kun finnes 16 ulike personlighetstyper i verden.
Du kan ta testen her!

Selv fikk jeg infp, men når du tar testen må du se på deg selv i fugleperspektiv og svare det du egentlig ville valgt, og helt uavhengig tidligere valg som kan være påvirket av andre. Det eneste som ikke stemte er at med meg er det kanskje ikke så dyp (muntlig) kommunikasjon, jeg sier som oftest det samme, så om det stemmer er ikke sikkert. Du kan uansett aldri kjenne en person helt bare ved å vite hvilken personlighetstype den personen har. Jeg vet heller ikke om testen er korrekt og om det er sånn at personlighetene bare kan deles opp i 16 varianter, men dette stemte bra i forhold til bloggen jeg har:
 

"INFP-er har behov for å uttrykke seg selv, og avslører sin skjønnhet og sine hemmeligheter ved å bruke metaforer og oppdiktede personer." (Kilde: Infp)


 

 

At jeg "tuller" litt med suksess i busniss/politikk her på bloggen, er bare fordi jeg liker å tulle og har humoristisk sans, og det er som oftest gjennom karakteren Gunnhild jeg gjør det. Det er min måte å inspirere! Ps, det med tegnebestilling var ikke tull, så det er bare å fortsette å bestille tegneportrett! Jeg er mer enn villig til å tegne deg!

 

Hilsen personen bak
Teknisk ansvarlig for bloggen
 


Hva mener du, synes du personlighetstypetesten er korrekt?
Hvilken personlighetstype fikk du?


#misscarrot #personlighet #infp 

Har du lyst på en tegning av deg selv?

Hei bloggen.

I det siste har jeg tenkt mye på hva som kan være min busniess, siden det er det jeg drømmer om. Det er ikke så mye jeg har evner til, men noe kan jeg. Jeg kan være avisbud og det er derfor jeg starter opp min egen avisbud-bedrift.

Nå ser sikkert mange på avisbud som en ungdomsjobb, men før du dømmer; det er en jobb for meg, eller eneste jobben jeg har arbeidsevne til ifølge nav! Som avisbud slår du to fluer i en smekk. Du får dine daglige 30 minutters trim gjennom jobben, og slipper å trene ellers. Avisbud er drømmejobben. Fysisk trening i minst 30 minutter hver dag er viktig, fordi det forebygger demens og frigjør unødvendig plass på fremtidige gamlehjem. Et annet tips er å gjøre ulike tøye øvelser, fordi da holder du deg myk og det tror jeg også kan forebygge til at når du blir eldre, så får du ikke så vondt i føttene og ellers i kroppen. Et tips fra meg er å flette dine 30 minutters fysisk aktivitet i noe du uansett må gjøre, som at du kan sykle eller gå til skole/jobb (hvis du har det) eller at du kan sykle/gå til butikken eller andre korte steder du skal til.

Jeg holder for øyeblikket på med promotering av min nyoppstartete bedrift. Det går ikke så bra fordi det er ingen som stopper ved disken min. Jeg har satt frem ostepop i en skål (se bildet under) for å gjør folk ekstra motivert, men likevel ser det ikke ut som at det fungerer. Jeg er flink på promotering og kan det meste, men det som stopper meg er at jeg er (litt) sjenert. Jeg har janteloven langt oppi halsen og lever på dens prinsipper; "Du skal ikke tro at du er noe" (sier jeg til meg selv). 

Kanskje mener noen at jeg bør holde meg unna busniess-verden fordi de synes det er unaturlig at jeg er i den bransjen eller fordi de selv har prøvd seg i den verden, og egentlig ikke likte det. Selv om du ikke likte den bransjen, betyr ikke at jeg ikke kommer til å like den. Alle er forskjellig og min drøm er suksess i enten politikk eller busniessverden som sånn det sto. Jeg tar alt på ramme alvor! Busniess kan forresten være så mangt og det behøver ikke være noe der du må kle deg i dress og ha en stresskoffert for så å dra på masse møter. Slik jeg ser det, er en busniess noe som inkluderer kreativitet, noe som kan gi gode minner og opplevelser, noe som knytter familier og venner sammen og som øker livskvalitet. Jeg er også en leder, et ledende eksempel. Noen ser kanskje ikke på meg som en leder, men joda. Jeg er en leder! Jeg har ihvertfall lederegenskaper ifølge de numerlogitallene som er kodet i fødselsnavnet mitt (personen bak). Det er de tallene du har i fødselsnavnet ditt som sies å beskrive hvem du er som person, hva du har evner til, passer til, osv.

Til noe mer alvorlig, det med bud-busniessen var bare tull. Jeg skal heller prøve meg på noe som er mer passende for meg, nemlig tegne-portrett bestilling! Alle kan bestille og det vil bli et tegnet portrett i denne digitale stilen jeg har.

I fremtiden ser jeg for meg at jeg er leder for en stor bedrift. Jeg starter på bunn, på denne bloggen i en amatøraktig stil. En gang hørte jeg en stemme fra et usynlig vesen sa: "Det vil være som dette hele ditt liv". Ja, det vil sikkert være som dette i hele mitt liv, men det gjør ikke noe. Jeg aksepterer meg og min virkelighet. Jeg vet egentlig ikke om noe annet liv enn å jobbe. Det er derfor jeg starter min egen lille jobb, hvor jeg tilbyr meg å jobbe gratis. Da får andre bare ha det så godt, fordi jeg starter min egen bedrift!

Noe annet jeg ikke skjønner meg på er de som har flere jobber samtidig, men da er det ikke rart at arbeidsledigheten er høy. Del heller på jobbene, istedenfor at du jobber og presse prisene opp, for så å gjøre skillet mellom fattig og rik enda større. Sliter du økonomisk, er det sikkert fordi du bor midt i Oslogryta hvor prisen er rundt 7 million, kontra til i nord hvor det bare er rundt 1 million.

Som en følge hvis det fortsetter at folk har flere jobber samtidig, selv om de økonomisk ikke trenger det, kan det føre til at for eksempel en knekkebrødpakning fra wasa går fra å koste 14 kroner (dagens pris) til å heller koste 100 kr (en fremtidig pris?). Å øke prisene er det eneste produsentene føler seg nød til å gjøre for at de skal ha en mulighet til å overleve.

Når prisen på en knekkebrødpakning blir så dyr, kan det bli vanskelig for de som har nedsatt funksjonsevne og ikke evner å ha en jobb som "folk flest" å overleve, fordi prisene er så høye. Det betyr at de må overleve på andres smuler og det de finner i søppeldunker. 

Banken burde forresten takke meg, fordi jeg er flink til å spare! Jeg sparer meg rik, takket være nav. Siden jeg er rik og en gang kommer på topp ti lista blant de rikeste i hele Norge, så bidrar jeg stadig med mitt lille gratisarbeid som kan gjøre hverdagen bedre for andre. Nå tilbyr jeg alle som vil ha, en gratis tegning med personlig portrett. Tegneportrettet er noe du kan ha på CVen eller som profilbilde; enten på egen blogg eller i andre sosiale kanaler.

 

 

(Hvis du leser på mobil, sett på "vis som skrivebordsbakgrunn", fordi bildet blir sikkert rart på mobil)

Jeg gjør dette av ren idealisme, derfor er dette gratis (får lønn av nav). En dag vil jeg at verden skal bli et sted der penger ikke trenger å eksistere! Dette er min busniess, tegneportrett-bestilling! Bestiller du et tegneportrett, får du et portrett av deg hvor du er gjort om til en tegnefigur.

Dersom du ønsker å ha tegningen lagret i et spesifikt format (f.eks. TIF), må du skrive det i e-posten. Skriver du ikke noe om det blir tegningen lagret som PNG.

Send e-post med din bestilling til tegneseriegunnhild [@] gmail.com. Jeg venter og håper på mange bestillinger. Det beste i livet er gratis! Hjelp gjerne med å spre budskapet mitt til andre fordi mitt nettverk er ikke så stort. Om du bestiller tegneportrett så blir det mellom deg og meg, som vil si at det kommer ikke her på bloggen eller andre offentlige kanaler. Det betyr at det er ingen som trenger å vite at du har fått et tegneportrett av den kontroversielle meg.

 

Hilsen personen bak


Tapas | Tumblr
#misscarrot #tegning #portrett #bestilling

Nattens drømmer: Burkaen.


Begynner med ny stil og nye temaer utenfor komfortsonen. Livet er som å sykle som jeg så på et sitatbilde og man må alltid "sykle videre" for å leve. Tegnet på papir, fargelagt digitalt så rutene er litt mer lik historien "oppgjøret" (se sidemeny). Fortsetter bare med bloggen her, siden den allerede er så godt integrert. Siden ikke alle får lov å jobbe, så satser man på personlige prosjekter. Bloggbusniess, eller....bruker bare blogg til å dele, så er egentlig ingen blogger. Karrierebygging på høyt nivå! *jobberhard* Jeg har mye arbeidslyst, men synd samfunnet ikke tillater alle å jobbe, men det er vel robotene sin skyld når de om en cirka 10 årstid er fult integrert som borgere. Ps, Ting som ikke handler om fiktive karakterer fra frukt og grøntlandsbyen Vilmeby blir plassert i kategorien "annet", som sånn denne ble.

Utfordrer du komfortsonen din?
Likte du denne historien?


#misscarrot #tegneserie #litteratur #drøm

En vegetarvennlig sang.

Pærekoret (offisiel trailer)

 

Pærekoret kan leses her.

 

God påske!Bloggen vil ta påskeferie fra og med i dag, men er tilbake etter påske med helt flunkende nye striper og historier.

Vi sees!

 

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

hits