hits

Hvilken type er du?

Hei,

Her kommer en liste med ulike kjøttspisere siden det finnes en sånn liste for veggiser. 

Dersom du er en kjøttspiser, finner du din type her?

 


 

 

 

 


#misscarrot #kjøtt

 

 

Liste: Å bli kreativ.

 

1) Skriv dagbok.
Hvis du tidligere har spilt the sims, så vet du at dagbokskriving er noe simmene får kreative ferdigheter av. Du kan også lære mye av spill som det, fordi hvis noen av simmene blir understimulert med noen av barometerne de har, vet du sikkert hva som skjer.

Er du usikker på hva du kan skrive i dagboka fordi du ikke opplever så mye i livet, kan du skrive ned egne tanker og følelser. Hva har du følt i dag? Lag et diagram hvis det er enklere for deg.

Det går også an å bruke dagboka på en alternativ måte, som for eksempel med å enten uttrykke deg med dikt eller bruke den som en visuell dagbok (med bilder, eller hvor du også inkluderer utklipp fra magasin/avis/blader, typisk scrapbooking). Det sistnevnte bruker jeg å gjøre litt, ikke daglig - men når jeg har noe på hjertet. Da kan det bli som denne under (ekslusivt bilde, trykk for større):


Fri tolkning, det er bare hvordan jeg følte.

 


2) Begynn å tegne eller male. (hekle, brodere, sy, strikke, osv. kan også fungere)
Å tegne eller male øker kreativiteten! Når jeg begynte å tegne/male, så kom det bare enda mer kreativitet, som der igjen gjorde at jeg ble enda mer kreativ. Når du er kreativ, blir du også flinkere til å se løsninger, istedenfor bare problemer.

Gjør som de to på bildet over! Lag vakre kunstverk på veggen, som sånn Gunnhild eller gjør det på en litt mer ordentlig måte, som sånn Svanhild.

 


3) Ta bilder eller/og film.
Ta bilder eller film noe med et kamera (fungerer også fint med mobilkamera). Det trenger ikke være store greier og det verste du gjør er å ha negative tanker som:  "dette er ikke noe for meg", "jeg kan ikke", "jeg er ikke en fotograf", osv. Unnskyldningene dine for å ikke ta bilder eller filme er mange, og alt det som stopper deg fra et mer kreativt (og fredsfylt liv) er dine egne tanker. Tenk litt på det.

 


4) Hør på musikk eller/og dans.
Lev og drøm deg inn i musikkens verden. Bare nyt, bruk det som en terapi eller når du må gjøre kjedelige ting. Da slår du to fluer i en smekk.

 


5) Lær noe nytt.
Det er ikke bare på skolen du kan lære. Er det lenge siden du har lært noe nytt, er det på tide å ta noen grep ved deg selv. Les en ny bok, se en ny film, utforsk ukjent terreng i nærområdet ditt ved å f.eks. gå en ny vei. Se og gjør litt annerledes på ting, enn slik du har brukt å sett eller gjort det før.

Det trenger ikke å være vanskelig, men kan også være så enkelt som å prøve ut et nytt (hurtig)spill på Facebook. Hvis du ikke bare ser frykt og mørkt rundt deg, er mulighetene mange. En annen mulighet kan være å prøve ut en ny måte og gjøre noe du tidligere har gjort ofte av. For eksempel hvis du liker å tegne så kan du prøve ut en ny tegnestil eller en ny måte å tegne på. Det er litt av det jeg gjorde for en stund siden, hvor jeg prøvde å kombinere foto og tegning. Akkurat den stilen er ikke vedvarende i tegneserie generelt, fordi det viktigste for meg når jeg lagte den var mest å gjøre noe annerledes, enn det jeg bruker, for å se hvordan det er.

Gjennom å lære noe nytt får du også mer energi og livsgnist. Du blir ikke så trøtt på livet.

 


6) Bruk introspeksjon.
Introspeksjon er å observere egne tanker og følelser (det som foregår inni deg, det indre livet). En slags dypere selvranskelse.

For å bli mer kreativ, mener jeg introspeksjon er en god metode. For det meste lever jeg inni meg selv. Jeg har funnet ut at introspeksjon er noe jeg gjør veldig mye av. På grunn av introspeksjon er det sikkert derfor at bloggen eller andre steder jeg er på internett av og til kan virke at jeg i perioder er forsvunnet og ikke finnes mer. Nå som det også offsielt er vår (våren begynner alltid i mai) så skinner sola (sier vi), og da er det mer energi og glede.

Inni deg så har du all den fantasien og kreativiteten som venter på å komme ut. La vi ta et eksempel: Med introspeksjon går du dypere enn vanlig refleksjon, og kan reflektere bedre hvorfor noen personer handler som de gjør. Du får mer forståelse for uhell som skjer, o.l. og når man får mer forståelse, så blir også verden et bedre sted, akkurat som denne bloggen handler om; å inspire til en bedre (og vegetarvennlig) verden. Har alle mer forståelse for hverandre, så er vi jordboere ganske langt i utviklingen.

 


Ukens leserspørsmål:
Hvilken hånd skriver du med, venstre eller høyre?
Hvis du er venstrehendt, føler du deg også spesiell (som sånn meg)? (selvironi)


Tumblr | Tapas  | #misscarrot #kreativ #liste

Solkremdagen.

Hei gulrotblogglesere.

Når jeg våknet tittet jeg på kalendren min, klart er det solkrem dagen, den 27. mai! En dag hvor vi skal sende heder og ære til solkremen for alt det fine den gjør oss. Den beskytter oss fra de farlige uv-strålene, og lar oss unngå å få hudkreft og bli brent. 

Bare tenk på hvordan vi ville ha det hvis solkrem ikke eksisterte:

 

 

Ikke et herlig syn, verken for deg eller meg. Vi ville vært helt rød og huden våres ville svi. Det ville til og med vært så ille at vi fikk store blemmer på huden.

 Med det kom jeg frem til en beslutning.  En gulrot er ikke ment til å leve i denne varmen for den ender bare opp med å bli svidd. Se på det litt som å grille grønnsaker på et bål.

Solen vil deg bare vondt verre og jeg er sikker på den ble skapt for å straffe oss alle som må leve her på jordkloden. Ingen liker solen som hver sommer er så sterk at du ikke kan gå ut av døren uten å ende opp rød som en tomat.

Det var da jeg kom frem til den perfekte idé, hva med å lage solkremlisten som en liten hyllest til solkremen for alt den gjør. Nå som det snart er sommer og solen står på det sterkeste fant jeg ut at denne listen er på det rette tidspunktet, samt at det er selveste solkremdagen i dag den 27. mai. Når jeg tenker meg om vet jeg ikke om vi ville overlevd uten vår kjære solkrem. En ting er sikkert, uten solkremen ville jeg ikke vært mye til en gulrot, men mer som en tomat.

 

Her er solkremlisten som jeg for øyeblikket har valgt å kalle "Solkrem sine 10 bud":


1. Ha alltid med deg solkrem for du vet aldri når solen blir så sterk og du er langt unna noe å beskytte deg med. Til slutt står du der langt ute i ødemarka, og solen som skinner på himmelen. Du har verken solkrem eller noe å beskytte deg med. Da ender du fort opp like rød som en tomat.

 

2. Lav solfaktor gjør deg ikke raskere brun. Mange tenker sikkert at det er ikke nøye med høy faktor. Du sier kanskje, ".. men hvis jeg har høy faktor, da tar det lengre tid før jeg blir brun". Vel, men da sier jeg, "Vil du heller bli rød og ødelegge hele huden din?". Du vil ikke bry deg for du vil være kul og ha så lavest solfaktor som mulig for at du tror det gjør deg raskere brun, men da må du heller ikke komme til meg når du innser jeg hadde rett til siste slutt. 

 

3. Ikke nøl med å be om hjelp til solkrem-smøring. Det er lett å tenke at du best klarer alt alene, men noen ganger må vi ha hjelp av andre selv om man ikke vil. Det er ikke alle plassene på kroppen du rekker ordentlig til. 

 


4. Selv om det ikke er varmt kan solstrålene være sterke. Husk derfor alltid å ta på solkrem uansett hvilken temperatur det er.

 

5. Du trenger ikke fysisk sole deg for å bli solbrent. Bare du er ute i solen, f.eks. går deg en tur til butikken kan du bli solbrent. 

 

6. Ikke vær sparsom med solkrem-smøringen. Husk at det er bedre å smøre med for mye, enn for lite. Om 1 år er solkremen din uansett helt ubrukelig og gått ut på dato.

 


7.  Ikke bry deg hva andre gjør. Om det er noen av vennene dine eller andre som nekter å smøre seg selv med solkrem, og selv om du advarer til dem at de bør smøre seg for hvis ikke ender de opp solbrent. Likevel vil de ikke høre på. De er for "kule" til å høre på en som deg. Hva enn du gjør, det er ikke så mye du kan gjøre. Prøv å ikke bry deg, og vær heller et godt og ubevisst forbilde for dem ved å bruke solkrem selv. Når de ender opp rød som en tomat vil de innse og ta lærdom av det og neste gang alltid sørge for å bruke solkrem.

 

8. Bruk solkrem, selv når det er overskyet. Solstrålene kan skinne gjennom skyene.

 

9. Bruk gjerne solbriller, lette klær og solhat ved soling, inkludert solkrem såklart. Det er lett å bli solbrent, men viktig å beskytte seg med alt man har.

 

 

10. Sist men ikke minst, husk å ta pause fra solen. Rundt klokken 12 er solstrålene på det sterkeste så da vil det vært lurt med en siesta. Ved for mye soling økes risikoen for hudkreft og pigmentflekker.

 


Slik blir fremtiden.

Hei bloggen.

Det er ikke så mange som vet hva jeg virkelig kan, men jeg er synsk - altså jeg kan se inn i fremtiden. Jeg ser kun det som vil skje langt frem i til. Jeg vil ikke klare å se helt åpenlyse ting som hva du kommer til å spise til frokost neste dag. 

Siden jeg nå har en synsk evne tenkte jeg å dra nytte av den med å fortelle dere om noe som vil skje i vår fremtid. Slik at alle som vil kan forberede seg, men å for nysgjerrige sjeler som måtte lure på hvordan livet på jorda er om cirka 150 år. 

 

Slik blir fremtiden:

 1. Gulrotfeber verden over
Alle vil bli kjempeglade og store fans av gulrøtter. Alle vil begynne å kle seg ut som gulrøtter, prøve å oppføre seg som en, og til og med drømme og ønske om å bli lik en gulrot. Jordkloden vil ta samme form som en gulrot, før den deretter blir omdøpt til gulrotplaneten. 

Gulrot vil få egen merkedag, den 22. februar. Dagen vil være en nasjonaldag for hele verden, og markert som gulrotdagen. Det vil bli laget både gulrotkalendere, gulrotsaker og gulrotsuvernir. Gulroten vil bli det nye kule, og det alle elsker. Gulrotdagen vil være en kjøttfri helligdag, en dag hvor det er forbudt å spise kjøtt. Dagen skal motivere folk til å spise mindre kjøtt. Den skal øke folks lyst til å spise mer frukt og grønt. Det vil bli servert middag hvor gulrot er en av hovedingerediensene. Alle vil gå i tog der de bor, kle seg ut i gulrotkostyme, og pynte med masse gulrotstash.

Neste gang du spiser kjøtt, tenk litt på at bak hvert kjøttstykke er det et liv i fangenskap. Dyrene har det ikke godt, og all glede de måtte ha blir til så lite som ingenting. Tenk litt på at hvert år spiser mennesker over 60 millioner dyr, og det bare i Norge. 

 

2. Den syvdimensjonale tv
I fremtiden vil vår gode og lojale venn, TVen utvikle seg til å bli 7D (syvdimensjonal tv). Det vil bli mulighet for det som vises på tv-skjermen til å komme ut i rommet hvor tveen din står. Du kan for eksempel oppleve at din gode venn, Bjarne Betjent sitter i sofaen ved siden av deg, og holder deg i hånden. Du blir aldri mer ensom, og kan bare skru på tv-skjermen din - vips har du dine venner, enten nye eller gamle direkte i egen stue.

Du kan velge hvilken som helst kanal, la oss si du velger deg en dyrekanal som sender et program fra Afrika. Da kan du få afrikanske dyr og mennesker til å besøke og være sammen med deg i din egen stue. Tveen vil bli som et transportmiddel, litt som teleport, det vil bli mulighet å reise til andre plasser så lenge du har en tv. Jo flere tv-kanaler, jo flere steder å reise til. 

 3. Gjenstander fra fortiden blir plassert på museumer
Som jeg blogget om tidligere vil enkelte objekter fra fortiden bli plassert på museumet. Rivjernet vil bli funnet takket være noen andre fra fortiden som gjorde slik jeg sa. Rivjernet blir plassert på museumet som 'the number one', et objekt folk flest forbinder med fortiden. Alle vil henge rundt rivjernet mens de lurer fælt på hva den ble brukt til.

Etter en tid vil menneskene utvikle egne teorier om det mystiske rivjernet, og andre kjente objekter fra fortiden. Den som finner ut vil bli belønnet med en gevinst.

 4. Papiravisen vil ikke eksitere, og nettaviser begynner med animerte gif bilder
Når vi kommer så langt frem i historien, vil papiravisene ikke lengre eksistere. Det har skjedd etter årevis med nedgang i papiravisene. Alle papiraviser vil være historisk og noe folk forbinder med oldtiden. For å satse fult på nettavisene og teknologien må papiravisene vekk. Det nye og moderne vil være å ha animerte gif bilder i artiklene på nettavisene.

Folk flest vil mene bilder som ikke rører på seg er gammeldags og umorderne. I fremtiden vil film, video og annet som rører på seg bli det nye kule. 

 5. Penger og materiell rikdom vil ikke eksistere
Med det første tenker du helt sikkert at dette er umulig. Noe annet ville aldri ha funket. Det er der du tar feil, jeg som er synsk ser noe helt annet. Om millioner av år vil penger og materialistisk rikdom ikke ha noen verdi. 6. Mulig å reise i tid
I fremtiden vil dette ikke bli noe som bare tilhører populærkulturen. Det vil bli virkelig, du vil få mulighet til å reise frem og tilbake i tid når og hvor du måtte ønske. I fremtiden vil menneskene klare å finne ut hvordan lage en tidsmaskin. Har du alltid ønsket å reise tilbake til 1500-tallet? Gled deg til fremtiden.

Du kan til og med besøke tidligere familiemedlemmer før du ble født, og se hvordan dem hadde det. Kanskje kan du lære noe nytt, og noe mer om hvem du er og hvor du kommer fra. Tenk å få en venn fra annen tid.

 7. Vi lever mer som en stor gruppe
I fremtiden vil vi lære oss å leve mer som en stor gruppe, istedenfor å bare holde oss til vår a4 familie. Det betyr ikke at vi ikke har egen familie, for det vil vi. Det vil bare fungere på en litt annerledes måte. Din venn kan for eksempel bli sett på som lillebror. Vi bor i store bygninger hvor det er plass til en stor gruppe mennesker, både venners venner, fjerne slektninger, osv.

Det vil bli flere seksjoner. La oss si i andre etasje i nordfløyen bor gulrotfamilien, i tredjeetasje i samme fløy bor pærefamilien.

 

8. Flyvende biler
Alles drøm vil være oppfylt, vi vil ha kommet så langt frem at flyvende biler er det normale. En flyvende bil kan fint kjøre på en vanlig vei om den måtte ha ønske for det. For å fly må bilen dra i en spesiell spake som gjør at den begynner å fly. 

Det vil komme en ny jobb kalt flytrafikkbetjent. Flytrafikkbetjenten har som oppgave å sørge for at trafikken i luften går riktig for seg.

 9. Reise til andre planeter
Det blir mulig å reise til andre planeter, enten for å dra på besøk, ferie eller flytte for godt, og ja: det eksiterer liv på andre planeter. I fremtiden vil alle vite det. Vi er ikke helt alene. Menneskene vil ha klart å bygget en dings som gjør reisen til andre planeter er over på noen få timer.

Vi vil kunne ha kontakt og samarbeide med vesener på våre naboplaneter.

 10. Ny musikksjanger
I fremtiden vil ikke listepop være i alles ører, men en nyskapt musikksjanger. Dere kan tenke dere hvordan den vil høres ut.0 En gulrot, banan og pære vil starte et o-pop band sammen. Bandet vil levere vakre o-pop sanger om fred, håp og kjærlighet. De vil høste stor popularitet verden over, og være datidens hotteste musikk.

 

11. Snakkende malerier
I fremtiden vil en magisk formel gjøre det slik at malerier blir levende og kan snakke. De vil få følelser på lik linje med deg å meg. Du kan oppleve å føre samtale med et maleri. Noen ganger kan du få oppleve en dyp samtale med et maleri, og andre ganger vil du oppleve vanskeligheter med å få kontakt. Dette er alt fra hvordan situasjonen og humøret til maleriet er. De er veldig følsomme og blir såret for den minste ting. De er tross alt skapt av en følsom kunstner. Er du heldig får du svar på det du måtte lure på.

Hvis de vil kan de rømme vekk fra bilderammen sin og flykte eller besøke andre malerier, men det er svært sjeldent og skjer bare i ytterst få tilfeller.

 

12. Facebook vil eksistere
Slapp av, facebook tilhengere. Facebook vil eksistere, det vil være nye tider for nettstedet. Det normale vil være å bruke Facebook som et transportmiddel, altså - du vil kunne besøke en venn til vennens stue direkte gjennom å reise gjennom facebook.

Datateknologien er på et høyere nivå som vil gjøre dette mulig, men du må være venn med de du ønsker å reise til, og den facebook-vennen du ønsker å dra til, må ha godkjent det. For å godkjenne må du plinge på en "facebook-venn", og wooola får du et svar. Hvis "facebook-vennen" din svarer ja får du reise til din venn.

 

13. Noen vil foretrekke å bo i huler
Menneskene vil finne ut at å bo i huler er det beste. Det med tanke på til tider ekstreme vind- og værforhold. Menneskene vil se seg nødt til å bygge boligene sine i huler de graver inn i jorden siden det blir sett på som det tryggeste. Det vil bli mulighet for flere etasjer i hulene, alt ettersom hvor stor plass tilgjengelig.

Hulerommene vil være med mulighet for å innrette hulene på egen hånd. I noen huler vil det være mulig for vindu muligheter, mens i andre vil bare ha vindu muligheter i taket om de måtte ønske det. Dette er alt fra hvor de ønsker å bygge hulen sin. 

 

14. Ingen tror på gud
Vi er vitne til det allerede nå. Nå er det noen som har et sterkt forhold til en type "gud", mens andre ikke bryr seg i det hele tatt. I fremtiden vil troen om en gud være ikke-eksisterende. Menneskene vil være mye mer bevisste enn nå. Menneskene vil ha kommet så langt at de vet at en "gud" ikke eksisterer. Det er bare noe som folk fant på i gamle tider for at de lettere skulle klare å se håp i noe. I fremtiden vil ikke dette være noe problem. Når du leser dette, kan du sikkert riste på hodet. Tar jeg ikke feil, er det nettopp det du gjør nå?

Kanskje tror du det bare er noe jeg finner på. Alt det jeg sier er bare fjås, og du får sikkert lyst til å skrive en utfyllende kommentar med all verdens av motargumenter du måtte komme på for at det jeg nå forteller ikke kommer til å skje. Klart det må være en gud, sier du. Ellers ville verden ikke klart å eksistere. Det er der du tar feil. Som sagt, jeg som er synsk ser noe helt annet. Jeg skal ikke tvinge deg, du velger tross alt selv hva du vil tro. Jeg ser nysgjerrigheten din trigger og du leser bare mer, sier den aldri stopp? Kanskje dypt i ditt hjerte, der det er noe du ikke helt klarer å kjenne på. Du vet ikke helt hva, men der er det noe som forteller deg. Kanskje alt dette er sant, kanskje i fremtiden vil vi vite at det ikke finnes en gud. Vi alle er våre egne guder. Gud er alltid rundt oss, i naturen, lufta, planter og trær, - ja overalt! Gud er ikke en bestemt person, men en del av oss alle. 

 15. Magi og trylleformler blir den nye virkeligheten
Har du alltid drømt om å utføre magi? I fremtiden vil alle ha sin egen tryllestav, og ha mulighet til å lære trylleformler, og til og med utføre dem i hvilke som helst situasjoner. Dette er ikke noe som bare tilhører fantasi- og fiksjonsverden. Skolene vil forvandle sin lærestil og istedenfor å lære om kjedelige faktabaserte ting som hvem som helst kunne lest på egen hånd i en bok, vil du i fremtiden lære om hvordan utføre magi på en riktig og kontrolert måte. Du kan til og med få en av disse selvskrevne pennene til å notere ned notater for deg. 

 

Min verste fiende.
I det siste har jeg oppdaget hva som er min verste fiende. Jeg surfet meg gjennom dette internettet, hvor jeg så kom over en interessant video, Med dette trikset unngår du blodige fingre når du lager mat? 

Det er et slags rivjern (metalldings) som etter hva jeg har sett tilhører kjøkkenet til de fleste. Problemet er bare at den river deg i tusen biter til det nesten ikke er mer igjen av deg. Du kan kalle den for hva du vil, men jeg velger å kalle den for døden. 

Jeg har observert at mange kjøper ferdige raspet matvarer. Det mange glemmer er at mat har følelser. Hva tror du en raspet gulrot føler? Ta meg som et eksempel, jeg har ingen ønske om å bli raspet i tusen biter før jeg serveres på ditt middagsfat. Det er direkte motbydelig, både for meg og deg. Har hørt mange gruer seg til den dagen de blir raspet i stykker av det de kaller døden. Den ødelegger oss gulrøtter og andre matvarer i tusen knas til så lite som ingenting. Når jeg tenker over det kan jeg være det neste lidende offeret, men jeg håper på et mirakel sånn at jeg får slippe. 

En annen ting som irriterer meg er tullete artikler hvor journalister tester fram ulike metalldingser. De mener det er gode grunner til å se seg etter alternativer fra det klassiske rivjernet, altså elektriske rivjern. Tull og tøys mener jeg. Verden blir bare verre enn hva den allerede er. Hvem er det som kommer på alt dette? Tenker de aldri på oss gulrøtter og hva vi føler? Jeg velger å protestere mot og vil at denne metalldingsen skal forsvinne fo godt. Vi er ikke ment til å bli raspet ihjel til tusen knas. Terningkast 1.

Litt om hvordan du på en enkel måte kan kvitte deg med døden:1. Bli sint på den
Er du sinna, irritert, eller trenger noe(n) å få ut din aggresjon på? Glem all trening eller hva annet du tenker på! Jeg har et bedre forslag, istedenfor at du kjefter ut noen andre eller gjør noe du angrer på, kan du bruke all din frustrasjon og sinne i trygge omgivelser, nemlig få ut ditt sinne på denne metalldingsen. Brøl så mye du klarer. Ord har mer makt enn du tror.

I media ble det skrevet om en gruppe elever på en skole hvor læreren hadde plassert lik mengde med ris i to bøtter. På den ene sto det "I hate you", den andre sto det "Thank you". Meningen var å se hvilken bøtte med ris som råtnet raskest og om ord kan påvirke ubevisst. Med dette skulle elevene hver gang de gikk forbi, si stygge ting til den ene, og fine ting til den andre. På bøtten med ris hvor det sto "I hate you" hadde den etter noen måneder råtnet. På bøtten med ris hvor det sto "Thank you", var det lite endring. Hvis du gjør et forsøk i å be en gruppe elever si stygge ting til en bøtte med ris hver gang de går forbi, vil risen etter en stund råtne og bli til mugg.
 2. Gi den til naboen
Er du lei av naboens bråk? Naboen som alltid spiller høy musikk og irriterer alle og enhver? Alle hater naboer. Du er så lei av alt, men jeg har et forslag. Du kan gi den som gave til din nabo. Med det første tenker du nok, det er det siste du ønsker. Naboen som ikke vet bedre, vil selvfølgelig bli glad og ane fred og ingen fare. Hva vet vel du, det kan godt hende din nabo har ønsket seg en sånn lenge?

Etter en stund kan du forvente at naboen oppdager det du ga som gave har mistet all sin glød og popularitet. Naboen skjønner plutselig hvorfor du var så i hugget på å bli kvitt den at naboen vil kjempe med sine klør for å prøve på bli kvitt den selv. Naboen prøver å gi den tilbake til deg, men da kan du bare si: "Den vil jeg ikke ha." Naboen får øye på media hvor det kommer frem at alle som eier en sånn er en ordentlig dust.

Hvis du er heldig klarer du å bli kvitt den. Mitt beste råd er å tenke smart her og nå. Da unngår du å stå i fare for å bli dust i nær fremtid. 

3.  Grav den ned
Har du en spade eller noe annet å grave med? Grav den langt ned i jorda. Da vil den være borte for godt, eller iallefall så lenge du lever. Kanskje om flere millioner år er det noen som finner metalldingsen. De vil lure på hva slags merkelig dings det er, hvilken tid den er fra, og hva den kan brukes til. Det hele ender med at de gjør diverse forskningsarbeid av gamle arkiver for å se om de finner noe, før den deretter blir plassert på museumer verden om.

Litt senere vil de merke seg at metalldingsen er av historisk verdifult materiale, en dings som bør taes vare på og beskyttes til høyeste sum. Den vil bli merket som the number one, en gjenstand folk flest forbinder med fortiden. Alle vil bli interessert i metalldingsen. Det vil bli skrevet ned massevis av fakta, historier og teorier. Alt takket være deg, du som gravde den ned og sørget for fremtidens historiearkiv.

 


4. Pakk den inn med beskjed om å ikke åpnes før 100 år 
Alle liker å få pakker. Nå har du sjansen til å bidra med en gave til vår egen fremtid. Du kan godt legge den i en pappeske før du pakker den inn med papir. Pakk gjerne med flere lag, og bruk godt med teip. Den skal tross alt beholdes på i 100 år. Når du har pakket den inn, kan du merke den med en lapp eller bare skriv rett på om at den ikke skal åpnes før det har gått 1000 år.

Det kan være lurt i å tenke ut et godt gjemmested for du vet aldri hvem som kan få lyst til å stjele og eventuelt snikåpne den. Hvis ikke det funker kan du prøve å ta pakken til et museum for å høre om de kan oppbevare den der.5. Selg den på eBay
Ebay er et auksjonsnettsted som ble etablert i 1995 av Pierre Omidyar. Firmaet er et av verdens største auksjonsnettsted på internett. Hvem som helst kjøpe og selge det de måtte ønske. Å selge noe på eBay er en enkel måte å kvitte seg med ting du ikke liker. Du bestemmer pris og sånt selv.

Du slipper å gå ut døra og kan bare skru på en datamaskin. Hvis du har flaks får du den solgt på et blunk. Bare pass på å skryt litt ekstra i salgsannonsen.

 6. Gi den til et loppemarked
Alle loppemarkeder er glade når de får ting å selge. En metalldings som denne ville vært toppen av kransekaka. Jeg er sikker på at alle blir kjempeglade, hva vet vel du? Det kan godt hende denne metalldingsen ender opp som det første de klarer å selge. Med det samme slipper du å kaste ting du ikke liker, men som andre kan ha mer lyst på enn deg. 

Kanskje finner du deg noe annet mer nytteverdig å bruke på loppemarkedet, noe du kan få i bytte? Gi det et forsøk. Loppemarkeder er det nye kule.

 

7.  Prøv å post en Facebook status
Dette bør være en enkel oppgave. Du som sitter på facebook 24/7. Har jeg rett, trenger du ingen beskrivelse i hvordan poste en facebook-status, men jeg gjør det likevel i tilfelle noen ikke vet. Det første du gjør er å skrive inn www.facebook.com i søkefeltet på nettleseren din. Når du har kommet frem, logger du deg inn med ditt brukernavn og passord (såfremst du er registrert). Nå rett foran øynene vil du se en liten tekstboks. Det er her du skal skrive statusen din.

 

 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014