Life of a carrot

Sånn kan livet til en gulrot være, perfekt illustrert med Petter Plomme i hovedrollen.


#tegneserie #gulrot #misscarrot

Rawfood

Det står også mer om rawfood som livsstil her (artikkel jeg fant): http://www.raw-food.no/dgradmin/rawfood.nsf/docs/3001.html

Rawfood har mange helseeffekter, og det er også noe om at minst 50% av kosten bør være rawfood (råmat).  Man føler seg også bedre og blir mer ærlig med seg selv og omverden, med rawfood livsstil (det står det også noe om på linken, du kommer nærmere din egen sannhet).


#misscarrot #rawfood #kosthold

Livet som alkoholiker (jeg havnet i fyllaarresten!)

Hei bloggen,

I det siste har jeg vært helt i alkohol-landet og har ikke hatt bloggen i tankene i det hele tatt og der jeg har vært (se over) var det ikke akkurat noen mulighet for å blogge. Jeg har drukket meg vekk. Kanskje jeg også burde flytte til Kjøttbyen og bli venn med Børre Bacon? Som en fremtidig 110% kjøttspiser er det lurt å legge forhåndsplaner sånn at livet blir så enkelt som overhodet mulig. I Kjøttbyen er det lovlig alkoholsalg og drikking, inkludert masse puber. Det er perfekt for meg som skal være skrekkeksemplet. Her i frukt og grøntlandsbyen Vilmeby er det ingen alkohol eller puber da det er en alkoholfri (og kjøttfri) by.

Nå starter også snart jakt-sesongen som betyr enda mer morro og fest. Jeg har lest at rypene er i fare for å bli utryddet helt fordi de tidligere har blitt så mye jaktet på. Jakt gjerne enda mer på rypene og alle andre dyr, fordi da kan alle bli utryddet en etter en. Når for eksempel alle rypene er borte, betyr det at du ikke kan spise mer rype til middag. Til slutt blir det bare mennesker på jordkloden, akkurat som jeg vil og da kan vi endelig begynne å spise hverandre! Kanibalisme i sitt rette ess, menneskekjøtt! Mmmnam!

Man spiser det kjøttet som er tilgjengelig, om det er menneskekjøtt spiller ingen rolle siden det er bare kjøtt man blir ordentlig mett av. Det neste er å transformere meg selv til et kotelettstykke, sånn at jeg istedenfor kan hete "KOTELETT".

Ps, dette gjelder også kjæledyr og husdyr. Vekk med alle! I fremtiden er eneste mulighet å være kannibaler i levende live.

Ps, 2. Jeg støtter heller ikke bærplukkere som også kommer løpende inn i høstsesongen som er på tur. Folk burde slutte å plukke bær, fordi ingen spiser det når det er kjøtt som er det viktigste. Bær er også for småbarn. Er du et lite barn? Det er på tide å få inni hjernen at voksne folk spiser bare kjøtt! Når du spiser bær, frukt og grønt så er du faktisk et lite barn, selv om alderen din sier at du er voksen.


Hilsen

 


Tumblr | Tapas#misscarrot #tegneblogg #alkohol dyr #kjøtt #jakt

Jeg er et skrekkeksempel!

Hei bloggen

Jeg har innsett at jeg ikke er så 'kul', så det betyr at alt det jeg foretar meg eller har av mening også havner i 'ikke kul-boksen'. Det fikk meg til å innse at da kan jeg heller være det aller verste eksemplet. Jeg kan være skrekkeksemplet, sånn at folk over sjø og land grøsser bare de ser meg. Jeg skal ikke spise noe annet enn kjøtt (ja, du leste rett!!!!! Koteletter, finnbiff, ribbe, pinnekjøtt, bacon, fårikål, pepperoni.... MmmmmNAMNAMNAMNAMNAM!). Nå har jeg aldri spist noe av dette som koteletter, ribbe, pinnekjøtt, bacon, osv. Men uansett, det er på tide å bli voksen og ikke være som et barn som ikke liker kjøtt (men som spis pølse+?). Alt som er i kategorien frukt, bær, grønnsaker og nøtter skal jeg aldri spise, fordi det er i kategorien sunt og det som forebygger sykdom.

Dette betyr at jeg heller ikke kan spise suppe med for eksempel grønnsaker oppi fordi det er fy-fy. Det kan bare være kjøtt oppi en suppe for at jeg kan spise det. Er det noen grønnsaker (f.eks. gulrøtter) må jeg plukke det bort, siden jeg bare skal spise kjøtt. 

Når jeg bare spiser kjøtt og sånt, så er det også større sjanse for at jeg får kreft og andre sykdommer fordi grønnsaker, bær og frukt forebygger sykdommer som kreft.
 


 

I Nøttebyen finnes det mange forskjellige nøtter. Det var derfor jeg og min sitron bestevenninne dro dit, fordi jeg skulle promotere nøttene på bloggen min og hva dem står for og kan hjelpe deg med. Det ble ikke helt som forventet, fordi det var spøkelser på nøttehotellet, men en dag drar vi sikkert tilbake hvor vi skal utforske mer av nøttebyen og få dem frem i et bedre lys.

Jeg er også glad i vannmelon, men det må jeg slutte å spise fordi det inneholder vitamin A som er en fy-fy for meg som bare skal spise kjøtt. Vannmelonen er jeg og resten av gulrøttene i slekt med, fordi jeg (gulrot) tilhører også det samme vitaminet. Egentlig er det teit at jeg må være vitamin A, men nå som jeg er det kan jeg ikke akkurat klage. Det er mye positivt å være Vitamin A fordi det gjør at synet mitt er superbra. Jeg har øyne som en øgle.

Bare vent, alle som tidligere har blitt provosert av meg og mine kjøttbudskap og som føler sin egen mening henger i en tynn tråd. Nå slipper dere å være redd for at meningene deres skal rakne og bare vise frem på sosiale medier at dere spiser masse kjøtt og drikker alkohol, for nå skal jeg forandre meg.

Jeg skal bli en foss av grusomheter!

  

Det jeg har funnet ut ifølge hodet mitt er at folk har ikke lyst til at sånne upopulære som meg skal følge deres dårlige vaner når det gjelder alkohol, snus, røyk og sånt. At dem føler behov for å drikke alkohol er fordi det hjelper de til å slippe å kjenne på (vonde) følelser og minsker tomrommet. Det fungerer litt på samme måte som en narkoman. En narkoman ruser seg fordi den narkomane føler at han/hun ikke er sterk nok til å takle problemer og ensomhet. Rus, narkotika, røyk og alkohol blir en kort vei til "lykke" for å slippe ensomheten og vonde følelser. 
 

Hilsen Ps, jeg burde kanskje ha et innlegg om horoskop. Jeg fant noe om horoskop hvor det står at å ha kunnskaper om det motsatte stjernetegnet du er født i, er noe du kan lære mye av. Selv lærer jeg mye av Gunnhild G. som altså ..... ehm, ja. Selv om noen sikkert ikke tror på horoskop og mener det er tull, får være opp til dem. De fleste (selv om dem ikke vil innrømme) er ganske lik stjernetegnet sitt. Som for eksempel med meg, så stemmer sikkert dette også.

Hilsen sunnhetsfreaken aka sunnhets-stjernetegnet

 


Tumblr | Tapas#misscarrot #humor #alkohol #røyk #stjernetegn

Pizzahysteriet

Jeg hadde en uferdig historie, som jeg bestemte meg for å fullføre og like greit bare publisere nå. Historien ble startet på i 2016. Stilen er som før, bortsett fra den vakre forsiden som jeg eksperimenterte litt med.

Enjoy, 16 sider!
Lilla bakgrunn, takk til:
Neighya.deviantart.com (gratis-stock)

Tegninger av karakterene:
Meg selv

 

 
Tumblr  #misscarrot #pizza #tegneserie #vegetar

Tordensky

Hei bloggen.

 

"En studie utført i 2010 av Harvard School of Public Health, oppdaget at forbruker bearbeidet kjøtt, som bacon, er knyttet til en økt risiko for hjertesykdom på 42%. Og hvis det ikke er nok øker en 19% risiko for diabetes."
Kilde: Negative effekter av å spise bacon

 

Hva hvis du var en rype eller annet dyr. Ville du likt å bli jaktet på?
 


"Vegetarisk mat gir et dypt inntrykk i naturen vår.
Hvis hele verden vedtar vegetarisme, kan den forandre menneskets skjebne."
- Albert Einsten

 Alle kan gjøre verden til et bedre sted, bare de blir vegetarianere. Hva mente Albert Einstein som er en av verdens smarteste person, med det han sa på bilde over?


Jeg tror han mente at hvis alle blir vegetarianere, kan det være en kreftkur, samt at (mentale) sykdommer som MS, ME, leddgikt, demens, osv. slutter å eksistere. Alle har også hørt om "de sultne barna i Afrika" og vet du hva? Verdenssult kan bli kurert på steder som Afrika og Guatemala, dersom folk inntar en 100% vegetarkost. Jeg hadde faktisk en gang en drøm hvor jeg drømte at jeg bodde i Guatemala. Jeg drømmer mye rart. Det var akkurat som en liten landsby med strågresstak. Det var derfor jeg nevnte det stedet. Det er på grunn av det høye kjøttforbruket her i vesten, at andre deler av verden lider av verdenssult. Jeg er også av mening at 100% vegetarkost kan kurere spiseproblematikk og sånne forstyrrelser folk har.

De fleste kan heller ikke spise koteletter uten å krydre det med masse, fordi ellers ville det ikke smakt noe. Det trenger man ikke gjøre med vegetarprodukter. Husk også at det du krydrer kotelettene dine med er vegetarisk. Det betyr at du må ha noe vegetar for at "det skal smake godt". Patetisk. Hvis du vil være kjøttspiser, får du spise kjøttet ditt som det er uten å krydre det med vegetar!

Søker du på google er det mange linker om at vegetarisk kan få slutt på verdenssult og andre miljøproblemer:
 

"Det høye forbruket av kjøtt og dyreprodukter, spesielt i Vesten, står i nøye sammenheng med flere av verdens problemer; miljøødeleggelse, sultproblemer og den stadig synkende helsetilstanden blant folk flest over hele verden."
- Kilde

 

 

Det er også sagt at du skal spise en regnbue, men de fleste gjør ikke det. De fleste spiser en tordensky (=kjøtt). Når du fokuserer på å spise kjøtt, så fokuserer du mindre på grønnsaker og derfor går viktige vitaminer som styrker helsen din bort. Vil du være et uvær eller et solskinnsvær?


   

Det er også mange jobber som kun opprettes bare for at "folk skal ha en jobb" (meningsløse jobber). Jeg leste engang noe om at psykolog-bransjen engang måtte gjøre noe for å få mer pasienter, så de er sikret jobb. Det var derfor (tror jeg) at de startet med å la folk som kom inni det systemet bli enda sykere, istedenfor friskere. Kanskje kom noen inn i det systemet bare pga. en mild depresjon, men det utviklet seg etterhvert til noe enda mer pga. feilbehandling og misforståelser, inkludert masse (over)medisinering. Jeg tror at alt disse egentlig trengte var å bli hørt/sett/inkludert, litt hjelp og egne verktøy til å finne sin plass. Jeg har tidligere sett saker om mange som har fått mye feilmedisinering med en rekke bivirkninger, og som til slutt fikk selvmordstanker som følge av det. Sånne medisiner gir bivirkninger, men likevel mener mange at det er den beste behandlingsmåten. Å gi medisin mot angst er heller ikke noe positivit, men bare avhengighetskapende og kortsiktig måte å bli kvitt angst. For å opprettholde angstfritt liv med å behandle med medisiner, må man ta disse medisinene livet ut, som der igjen gir en rekke ekstra utgifter. Skal det være nødvendig? Eneste måten å få ordentlig bort angst, er å utfordre seg mot det du har angst for. Ta et skritt av gangen. Kanskje trenger du litt hjelp og et dytt bak, og det er her psykologer og sånt kan komme inn på banen, istedenfor at de bare setter merkelapper og feildiagnoserer folk med tullediagnoser.

Alt dette med jobb fikk meg til å tenke på en episode av tv-serien "Mummidalen". I den episoden står Politimesteren i fare av politisjefen å miste jobben fordi det er ikke så mye lovbrudd som skjer der. Det er da Mummitrollet, Snusmumrikken, og resten finner ut at de kan gjøre noe for at politimesteren får en sjans til å beholde jobben sin. De bestemmer seg for å få i gang litt sprell, og "midltertidig stjele" hver enkelt av alles personlige eiender. For at de selv ikke skulle bli anklaget, så ble også deres egne ting som f.eks. Snusmumrikken sin fiskestang "borte", samt lommekniven til Mummitrollet og mye mer.

Det ender med at Politimesteren fanger en "usynlig tyv" som de diktet opp når han fant alle eiendelene igjen. De kom frem til at det var den usynlige tyven som hadde tatt tingene, selv om det bare var Mummitrollet og vennene som hadde gjort det for at han skulle få noe å gjøre slik at Politisjefen ser at det er behov for en politistasjon i Mummidalen likevel. Politimesteren gjør ikke så mye fordi det er fredelig der. Han er mest med Mymlen, nynner og nyter livet.
 


Tapas | Tumblr
#jobb #vegetar #kjøtt

Tallets verdi.


God morgen, ukens blogginnlegg blir dette enkle "diktet" jeg egentlig begynte å lage tidligere, men da ikke tegnet helt ferdig. Siden det blir stilen som sånn før.


#misscarrot #tegneblogg #dikt

Vinnerflaks.

Har du lyst på en tegning av deg selv?

Hei bloggen.

I det siste har jeg tenkt mye på hva som kan være min busniess, siden det er det jeg drømmer om. Det er ikke så mye jeg har evner til, men noe kan jeg. Jeg kan være avisbud og det er derfor jeg starter opp min egen avisbud-bedrift.

Nå ser sikkert mange på avisbud som en ungdomsjobb, men før du dømmer; det er en jobb for meg, eller eneste jobben jeg har arbeidsevne til ifølge nav! Som avisbud slår du to fluer i en smekk. Du får dine daglige 30 minutters trim gjennom jobben, og slipper å trene ellers. Avisbud er drømmejobben. Fysisk trening i minst 30 minutter hver dag er viktig, fordi det forebygger demens og frigjør unødvendig plass på fremtidige gamlehjem. Et annet tips er å gjøre ulike tøye øvelser, fordi da holder du deg myk og det tror jeg også kan forebygge til at når du blir eldre, så får du ikke så vondt i føttene og ellers i kroppen. Et tips fra meg er å flette dine 30 minutters fysisk aktivitet i noe du uansett må gjøre, som at du kan sykle eller gå til skole/jobb (hvis du har det) eller at du kan sykle/gå til butikken eller andre korte steder du skal til.

Jeg holder for øyeblikket på med promotering av min nyoppstartete bedrift. Det går ikke så bra fordi det er ingen som stopper ved disken min. Jeg har satt frem ostepop i en skål (se bildet under) for å gjør folk ekstra motivert, men likevel ser det ikke ut som at det fungerer. Jeg er flink på promotering og kan det meste, men det som stopper meg er at jeg er (litt) sjenert. Jeg har janteloven langt oppi halsen og lever på dens prinsipper; "Du skal ikke tro at du er noe" (sier jeg til meg selv). 

Kanskje mener noen at jeg bør holde meg unna busniess-verden fordi de synes det er unaturlig at jeg er i den bransjen eller fordi de selv har prøvd seg i den verden, og egentlig ikke likte det. Selv om du ikke likte den bransjen, betyr ikke at jeg ikke kommer til å like den. Alle er forskjellig og min drøm er suksess i enten politikk eller busniessverden som sånn det sto. Jeg tar alt på ramme alvor! Busniess kan forresten være så mangt og det behøver ikke være noe der du må kle deg i dress og ha en stresskoffert for så å dra på masse møter. Slik jeg ser det, er en busniess noe som inkluderer kreativitet, noe som kan gi gode minner og opplevelser, noe som knytter familier og venner sammen og som øker livskvalitet. Jeg er også en leder, et ledende eksempel. Noen ser kanskje ikke på meg som en leder, men joda. Jeg er en leder! Jeg har ihvertfall lederegenskaper ifølge de numerlogitallene som er kodet i fødselsnavnet mitt (personen bak). Det er de tallene du har i fødselsnavnet ditt som sies å beskrive hvem du er som person, hva du har evner til, passer til, osv.

Til noe mer alvorlig, det med bud-busniessen var bare tull. Jeg skal heller prøve meg på noe som er mer passende for meg, nemlig tegne-portrett bestilling! Alle kan bestille og det vil bli et tegnet portrett i denne digitale stilen jeg har.

I fremtiden ser jeg for meg at jeg er leder for en stor bedrift. Jeg starter på bunn, på denne bloggen i en amatøraktig stil. Jeg aksepterer meg og min virkelighet. Det er derfor jeg starter min egen lille jobb, hvor jeg tilbyr meg å jobbe gratis. Da får andre bare ha det så godt, fordi jeg starter min egen bedrift!

Noe annet jeg ikke skjønner meg på er de som har flere jobber samtidig, men da er det ikke rart at arbeidsledigheten er høy. Del heller på jobbene, istedenfor at du jobber og presse prisene opp, for så å gjøre skillet mellom fattig og rik enda større. Sliter du økonomisk, er det sikkert fordi du bor midt i Oslogryta hvor prisen er rundt 7 million, kontra til i nord hvor det bare er rundt 1 million. Som en følge hvis det fortsetter at folk har flere jobber samtidig, selv om de økonomisk ikke trenger det, kan det føre til at for eksempel en knekkebrødpakning fra wasa går fra å koste 14 kroner (dagens pris) til å heller koste 100 kr (en fremtidig pris?). Å øke prisene er det eneste produsentene føler seg nød til å gjøre for at de skal ha en mulighet til å overleve.

Når prisen på en knekkebrødpakning blir så dyr, kan det bli vanskelig for de som ikke evner å ha en jobb som "folk flest" å overleve, fordi prisene er så høye. Det betyr at de må overleve på andres smuler og det de finner i søppeldunker. 

Banken burde forresten takke meg, fordi jeg er flink til å spare! Jeg sparer meg rik, takket være nav. Siden jeg er rik og en gang kommer på topp ti lista blant de rikeste i hele Norge, så bidrar jeg stadig med mitt lille gratisarbeid som kan gjøre hverdagen bedre for andre. Nå tilbyr jeg alle som vil ha, en gratis tegning med personlig portrett. Tegneportrettet er noe du kan ha på CVen eller som profilbilde; enten på egen blogg eller i andre sosiale kanaler.

 

 

(Hvis du leser på mobil, sett på "vis som skrivebordsbakgrunn", fordi bildet blir sikkert rart på mobil)

Jeg gjør dette av ren idealisme, derfor er dette gratis. En dag vil jeg at verden skal bli et sted der penger ikke trenger å eksistere! Dette er min busniess, tegneportrett-bestilling! Bestiller du et tegneportrett, får du et portrett av deg hvor du er gjort om til en tegnefigur.

Dersom du ønsker å ha tegningen lagret i et spesifikt format (f.eks. TIF), må du skrive det i e-posten. Skriver du ikke noe om det blir tegningen lagret som PNG.

Send e-post med din bestilling til tegneseriegunnhild [@] gmail.com (eller kommentarfelt, o.l.?). Jeg venter og håper på mange bestillinger. Det beste i livet er gratis! Hjelp gjerne med å spre budskapet mitt til andre fordi mitt nettverk er ikke så stort. Om du bestiller tegneportrett så blir det mellom deg og meg, som vil si at det kommer ikke her på bloggen eller andre offentlige kanaler. Det betyr at det er ingen som trenger å vite at du har fått et tegneportrett av den kontroversielle meg.


Tapas | Tumblr
#misscarrot #tegning #portrett

Applikasjon.

Bloggsuksessen.

Hei!

Jeg har mange gode kvaliteter, så da er det synd hvis jeg skal begrense meg til en gren. Jeg er et multitalent (eller i dag er en god dag, i dag har jeg selvtillitt. Om jeg angrer en annen dag, får tiden vise. Man får aldri vite om man ikke tar sjanser!).

Greia er at jeg har funnet noe som heter nummerlogi og noe med kalkulator hvor du kan regne ut hvilke tall som navnet ditt står for, osv. Det var igrunn etter at jeg begynte å se sånne like tall. Ikke at jeg forstår så mye (ennå), men jeg prøver det meste jeg kommer over. Numerologi er noe som går ut på at hele verden kan forklares med tall. Det finnes flere sånne kalkulatorer på nettet, men denne på engelsk er en av disse som jeg har prøvd: http://www.paulsadowski.com/NameData.asp. En norsk kalkulator finnes her! På den engelske står det hva som er ditt soul tall, dream number og masse sånt som kan beskrive dine kvaliteter og drømmer som person. Det gjør det egentlig på den norske å. Når jeg regnet ut mitt navn (både personen bak, og Gunnhild Gulrot som liksom "eier" denne bloggen) så kommer det opp samme tall på det som står under "dream number", som er tallet 8. Åtte er ifølge den kalkulatoren, noe som står for at man drømmer om suksess i busniess eller en politisk verden. Hvis man er usikker hva tallene på den norske står for, kan du prøve å søke på google etter betydning. Mange av tall betydningene står bl.a. på denne siden: http://www.nicksnumerology.com/. Jeg vet ikke om det er rett, men synes det er litt gøy å utforske. Tilbake til det med dream number fra den engelske kalkulatoren. På meg så kom tallet 8 opp (både for Gunnhild Gulrot og jeg som er personen bak). Jeg tror ikke det er helt busniss eller politikk jeg drømmer om(?), eller jeg ser ihvertfall ikke meg som det. Jeg har likevel tenkt ut noen scenarioer på hvordan det ville vært hvis jeg var en politiker/forretningskvinne.


 Det kunne vært som dette:

 

 

 

Eller denne:

 

Den politiske karrieren er jeg forresten allerede godt i gang med, som at jeg har laget meg en caps. Capsen er inspirert etter valgkampen med Donald Trump fra 2016. Som politiker og en fremtidig statsminister vil jeg gjøre Kjøttbyen til et bedre og mer vegetarvennlig sted. Jeg har hørt så mye grusomt fra andre som har vært der at jeg vil aldri sette min fot i den byen. Det er bare kjøtt så langt øyet strekker. Hvis jeg en gang blir statsminister vil jeg gjøre sånn at kjøttbyen blir et bedre og mer vegetarvennlig sted hvor de heller kan ha sånt som vegetarpølse, vegetarburger, osv. som ser ut som kjøtt, men som ikke er det.

Make kjøttbyen great again (more veggie-friendly)!

 

 

Alle har sikkert også fått med seg Mexico-muren som president Donald Trump planlegger å bygge.

Det samme skal jeg gjøre i min politiske karriere, bare at jeg vil kalle muren for Kjøttby-muren. Muren skal hjelpe med å holde kjøttbyens innbyggere unna så de ikke kommer inni frukt og grøntlandsbyen Vilmeby. Jeg har ikke lyst til å ha kjøttspisendefolk vandrende her i det fri og det har heller ingen andre. Jeg vil ha en vegetarvennlig by og da kan ikke kjøttfolket få adgang.

Kanskje vil noen hate meg for dette eller til og med sende hatmail, men da må jeg bare si beklager. Sånn er det!

 Ikke nok med det, når jeg blir statsminister (eller president?) så må jeg også oppgrade bolig til noe som er mer egnet for sånne som meg. Her skal det ikke være lav kvalitet av billigste merke fra first price. Det blir selvsagt et herskapshus med eget svømmebasseng. Jeg elsker å bade, så da passer det ypperlig med et eget svømmebasseng i hagen.
 

Hilsen (den fremtidige president/statsminister) Gunnhild G.   (Ps, hvis noen lurer på hvor det innlegget med spørsmålene er, så ble det slettet siden jeg tror jeg gjorde noe feil. Jeg kopierte spørsmål fra annen blogger, fordi jeg ville jo så gjerne få noen spørsmål å svare på jeg å, sånn at jeg kunne bli like kul som alle andre bloggere. Jeg så de spørsmålene på flere bloggere, så trodde kanskje det var greit... men slettet i tilfelle. Innlegget er ikke helt slettet da, men har det jo i dokument på data (blir sikkert sletter der og etterhvert). Like over er illustrasonene som ble brukt i det innlegget, sånn hvis noen savnet disse kvalitetsrike bildene. Det er bare å lagre bildene eller skrive ut dine favoritter for så å henge på veggen med gullramme (her går vi for nr. 1, ikke noe sølv her i gården nei. Fine bilder fortjener gull!). La disse høykvalitetsrike og fine bildene få pryde hjemmet ditt. Heng dem gjerne i stua på en plass der de er godt synlige så alle gjestene ser og tenker på deg som et kultivert menneske. Bo gjerne også i et herskapshus som sånn den fremtidige meg, jo større hus jo bedre fremstilles du for andre. Ikke tenk på at du ikke har råd eller at du må ta opp dyre lån. Her går vi for toppkvalitet og toppstatus.  Jeg er perfekt!)#humor #misscarrot #tall #suksess #donaldtrump

 

Et ulykkelg liv er 

Lykke er...

Reisen til Nøtteby.
I historien var det noe de snakket om som angår en kjøttbutikk og den historien kan du lese om her (tidligere innlegg):
http://misscarrot.blogg.no/1419849527_1_r.html


#misscarrot #gulrot #tegneserie #reise #hotell #nøtt #frukt #grønnsak #jobb #fastelavns #robot #spøkelse #nav #arbeidsledig
 

Er datamaskinen en dust?Prøvde en ny stil, ved å bruke noen egne tilfeldige fotografier som jeg (over)redigerte litt i diverse gratis bildeprogrammer. Noe av det er også sånne free-bruk clip arts som det er lov å bruke som f.eks. flaggene i siste rute, nettleservinduene og datamaskinen/mobil. Resten er egne fotografier. Jeg eksperimenterer hele tiden angående stil, det er sånn du lærer!

Denne ble forresten laget våren 2016 så det er en stund siden. Jeg har hele tiden vært usikker på om jeg skulle laste den opp, men nå føler jeg annerledes så nå deler jeg den bare! Har merket at innimellom trenger det å gå litt tid fra et ferdig produkt til publisitet.

#misscarrot #gunnhildgulrot #data #teknologi #kommunikasjon

Self Care Bot - fremtidens medmenneskelige kontakt.

Hverdagslivet.

Pære's jul.

Hvorfor heter det Black friday?

Den offisielle comic sans dagen.


Visste du at i dag (første fredag i Juli) er den offisielle comic sans dagen? Perfekt dag for denne bloggen.
#misscarrot #comicsans #tegneserie

En sitron er i bursdag.

 
#misscarrot  #tegneserie #gulrotkake

Husker dere da jeg var statist i en film?

St. Mungos i Harry Potter.

Hei bloggen.

I dag tenkte jeg å skrive enda et innlegg basert på noe fra Harry Potter. Jeg vet at mange er lei av at jeg hele tiden refererer til Harry Potter for å få frem et poeng eller forklare noe, men det får så være. For meg er det sånn at jeg lærer mye fra historier som Harry Potter.

Poenget er uansett: For de som har lest Harry Potter bøkene, vet dere at i bok nr. 5 handler det noe om et sykehus som heter St. Mungos. Der jobber det ikke leger og sånt som doper ned med masse piller og stikker folk med sprøyter, men helere (healere på engelsk). St. Mungos er ikke med i filmversjonen, siden filmen mest har fokus på Humlesnurrlegionen.

Helere hjelper de syke på en måte som massemedia og andre likesinnede kaller for kvakksalveri. Jeg tenker at de som kaller sånt for kvakksalveri er i mitt hode definert som det de i Harry Potter har navngitt som "gomper". 

 


#misscarrot #harrypotter 

Happy National Cartoonist Day.

Hei bloggen.

Gjett hvilken dag det er i dag? Det er "Happy National Cartoonist Day" eller med andre ord en perfekt dag for meg (og andre serieskapere). Selv har jeg feiret litt av dagen med å lage tegneserie, eller komme et skritt videre på noe greier. Denne dagen er også perfekt til å lese tegneserie, selv om du vanligvis ikke er av den typen som leser tegneserie. Du er aldri for gammel eller ung til å like tegneserier. 

Du trenger forresten ikke tegne for å lage en "tegneserie". Du kan like godt bruke fotografi eller noe annet som DU liker. Ikke vær redd for å feile, for da kommer du ingen vei. og før du kan bli proff så må du våge å være en amatør. Selv har jeg også vært fryktelig dårlig før jeg ble sånn passe god til å tegne. At jeg tegner, er fordi det er det jeg liker.

Jeg tegner gjerne i paint eller hvilket som helst annet (gratis) tegneprogram hvis det ikke er noen andre muligheter. Noen ganger tegner jeg fortsatt i paint eller annet (gratis) tegneprogram, selv om det finnes andre muligheter. Jeg vet at med tegning for hånd blir det bedre, noe tidligere ting i bloggarkivet mitt er et eksempel på. 


#misscarrot #happynationalcartoonistday #tegneserie
 

Jordens dag.

Hei bloggen.

Gjett hvilken dag det er i dag? Det er 22. april, hvilket vil si jordens dag. I gulrot- og potetåkerne er det den årlige jordfesten. Kanskje bor du ved siden av en gulrotåker, og kan høre litt støy derfra? Da kan du tenke at det er bare gulrøttene nede i jorda som har en liten feiring. 

Her i frukt & grøntlandsbyen Vilmeby feirer vi også jordens dag. Det er en årlig feiring. Vi promoterer blant annet budskap om å ta vare på planeten, og andre miljøvennlige ting som f.eks. er jeg flink til å formidle budskap om å spise mindre kjøtt. Albert Einstein er også enig, og en gang sa han: På bildet ser du et slags klassebilde jeg og alle de andre frukt og grøntvennene mine tok i en frukt og grønt disk på en matbutikk. Det er fra denne disken vi kommer fra, eller mange tror det.

#misscarrot #jordensdag #frukt #grønnsak #vegetar

1 april 2016.

Årets tradisjonelle diskusjon.

Årskalender for blogg.

Hei bloggen.

I det siste har jeg fått en årskalender for bloggåret 2016. Det er ikke direkte noe fysisk, men mer som en indre ikke-fysisk-gave. 

Hvordan er det å ha en årskalender for blogg?
Det er ganske fantastisk, for jeg slipper å planlegge. Jeg skriver de innlegg som er ment å skrives og da blir det riktig uten at jeg føler en trang til å slette i ettertid (skjedde ofte før). Det er akkurat som at hvis det finnes noen usynlige vesen, at de planlegger for meg. De har kanskje observert at siden jeg ikke er god til å planlegge, men tydeligvis har noe viktig å formidle så tar de seg av planleggingsbiten. 

Akkurat det er jeg er takknemlig for. Det er som de sitter på en sky og passer på.

 
#misscarrot #blogg #kalender

Harry Potter er en historie som har hjulpet mange mennesker.

 

Hei bloggen.

Dette er en liten fortsettelse fra forrige innlegg, så det ikke oppstår misforståelse. Historien om Harry Potter er ikke nødvendigvis noe som bare kan sammenlignes med en religion. Det er i stor grad en historie som kan sammenlignes med alt ellers; både politikk, andre religioner og hverdagslivet ellers.

Et eksempel jeg har lyst til å trekke frem er hva det i nyhetene skrives mye om nå; presidentvalget i USA. Det er mange nyheter om Donald Trump. J.K. Rowling har faktisk sagt noe om presidentvalget, hvor hun refererte til at Trump er verre enn Voldemort. Ifølge en amerikansk politisk avis blir også Donald Trump sammenlignet med Fyrst Voldemort, mens den andre amerikanske politikeren Marcio Rubio blir sammenlignet med Harry Potter. Jeg hadde faktisk en gang en drøm hvor jeg fikk et svar på nettopp dette: "Harry Potter er en historie som har helbredet mange" var budskapet i drømmen. Når du tenker dypere etter, så kan det faktisk stemme, spesielt rundt de som tenderer å være ensom og ikke har så mye annet. Disse personene kan ha funnet en glede i Harry Potter-verden, som har gjort at de ikke følte seg så ensom mer, som der igjen har gjort at hverdagslivet muligens ble bedre uten så mye selvmedlidenhet og destruktiv adferd.
 

Uansett så bør folk få tro på det de vil, og en religion bør ikke være en begrensing. Hvis noen finner en trøst i religion, så er det lov fordi av og til kan en religion hjelpe til at noen føler en form for tilhørighet og håp. Selv er jeg ikke særlig religiøs. Jeg har min egen tro, eller det vil si; jeg er sikkert mer spirituell, enn religiøs. Jeg følger min egen vei. Hvis det muligens finnes en gud, så er det nødvendigvis ikke en bestemt person. Det er inni oss selv vi finner hver våres sannhet. Noe av det jeg tror på kan være likt som mange av verdensreligionene, men det behøver ikke ha noe å si da det aller viktigste er å ha det bra.

 


#misscarrot #gunnhildgulrot #religon #harrypotter #usa #tegneserie

En dypere studie i det å lukke igjen en dør.

Hei bloggen.

Som dere ser fra forrige innlegg (les: her) har jeg nettopp lært å lukke igjen en dør. Greia er at nå står jeg framfor en helt ny verden å erfare. Det er som dette, livet fungerer: å åpne og lukke dører. Du må følge din egen vei, og ikke bare gå i fotsporene til alle andre. Lytt til hjertet for det er der din sannhet ligger. Det hjelper heller ikke å bare spørre alle andre om råd for ingen andre kan fortelle deg hva du vil gjøre. Det er det bare du som vet. Det behøver ikke si at det andre mener, at da bør du også mene det. Du må lytte til hva stemmen inni deg sier. Selv om du tar i mot råd fra andre, så er det til syvende og sist stemmen inni deg som er viktigst å lytte til ved en avgjørelse. Bruk intuisjonen og føl. Om du gjør feil, er det ikke så farlig for det lærer man bare av. Å gjøre feil er menneskelig, og ikke noe å frykte. 

Akkurat det med å lukke dører, vet jeg for mange er problematisk. Mange er sta, og har ikke lyst. De tror livet har en mening, og det selv om de begynner å få diffuse plager. Siden dem er fast bestemt å fortsette der de allerede er, begynner de å hive innpå med smertestillende fordi dem ser på det som eneste måte å takle hverdagene på. Det hjelper ikke å se over på naboen, for så å kopiere. Du må erkjenne dine egne verdier og se inni deg selv. Hva er DU god på? 

 


(En studie om livet: Begynn å les fra dør nummer 1 og les fra samme vei som klokkeviserne går. Illustrasjon: Gunnhild Gulrot)

 

For å gjøre det enklere å forstå, laget jeg en illustrasjon. I illustrasjonen ser dere en sirkel hvor det utenpå sirkelen er avbildet seks dører. Alle seks dørene skal hvert enkelt individ gjennom. Noen ganger klarer ikke individet å komme gjennom alle dørene, fordi de har problemer med å lukke igjen en dør. Å lukke igjen en dør er som å si seg ferdig med et kapittel i livet, f.eks. en ungdomstid. Det er her jeg kommer inn som en reddende engel og fikser opp i alle problemene du stagnerer i.

Videre ser du at dør nummer syv er plassert midt i sirkelen (= sirkelens hjerte). Døras plassering symboliserer det å følge hjertet. Det er fordi det er et mystisk (magisk) tall. Livet i denne døra handler om å finne livets mening og hva din egentlige sannhet er. Du vil oppleve mye observasjon over det du tidligere har erfart, og ser gjerne på med et analytisk blikk. Dør nummer syv er også inngangen til en ny sirkel hvor du tar fatt på enda en ny problematikk som får deg som et individ videre i utvikling. Livet handler ikke bare om en ting, men å finne og bli det beste i oss selv. 

Historien om Harry Potter kan også sees på som lik linje som bibelen, hvor Harry Potter er i rollen som nåtidens nye Jesus. Voldemort og hans dødsetere er et symbol på satan. Den fallende engelen Lucifer er mye nevnt i kristendommen, og var en som sto det gode nær, men så fikk han noen onde tanker i seg som gjorde at han handlet med misunnelse. Siden jeg har synske evner ser jeg at rundt en 200 år frem i tid vil religionsfaget i skolen omdannes, til å handle mer om Harry Potter. Det er fordi i bibelen og alt det som står om at Jesus gjorde der, er ren fantasi. At Jesus gikk på vannet er ikke virkeligheten, men en fantasi. Hele bibelen er bygget på en tro. Jesus har vært en ekte person som har levd, men historiene om han er i stor grad overdrevet. Noen av folkene på tiden han levde i ønsket å fremstå han som mest mulig ekstraordinær. Det var derfor de fant på historier som at han gikk på vannet og gjorde vann om til vin. Det er faktisk skjedd ved en feiltakelse at disse historieoverdrevelsene ble så "virkeliggjort". De skrev det mest på gøy fordi de ville gjøre noe for å sette ekstra preg på tiden de levde i. De var lei av at historien alltid var så kjedelig med ingenting nytt, at derfor bestemte de seg å overdrive litt. De tok i bruk høyrehjernehalvdel for å få det mer dramatisk og spennende. Som sagt var han mest bare som alle oss andre, men han klarte likevel å få bukt med å lære folket noe nytt og helbrede verden. 

På tiden Jesus levde var han heller ikke spesielt godt likt, og kjempet et liv hardere enn de fleste. Han møtte ofte motstand, og ble sett på som mindreverdig. Det er en grunn til at jomfru Maria og Josef måtte bo i en stall, da det var skambelagt å hjelpe dem. Det var ikke mange som ønsket å ofre sitt eget skinn i fare for å bli mindre populær selv. Etter korsfesten ble det andre tider, nesten som at Jesus gjennoppsto. De fleste som hadde gitt Jesus motstand, angret og ønsker å gjøre litt "godt" for seg. Det var derfor de fant på å overdrive historiene om ham og alt det han gjorde.

Alle vet også at Harry Potter-bøkene er basert på fantasi, men ikke alle vet at bibelen også er det. Forfatteren av Harry Potter har allerede skjønt hva bibelen er: en stor eventyrbok. Det var derfor hun fant på historien om Harry Potter og virkeliggjorde den så mye som mulig. Søker du på google etter "Harry Potter er Jesus" kommer det opp mange artikler med samme tanker som meg. Mange religiøse fanatikere er ikke spesielt glad i Harry Potter og mener serien er med på å fremkalle djevelutdrivelse.

 

Jeg har tidligere skrevet i et annet innlegg at skolens struktur i fremtiden vil bli mer likt som magiskolen Galtvort. I vår tid kan Harry Potter være den nye Jesus og det er han forsåvidt, eller han er det for meg. Det at Harry Potter bekjempet Fyrst Voldemort og vant over ham, kan symbolisere selve livet som et forbilde hva alle må gjøre. Vi alle har et mørke og lys inni oss, men det må vi lære å kontrollere slik at lyset klarer å overvinne mørket. Harry vant duellen mot Voldemort (mørket) fordi han hadde kjærlighet (lys) i seg. Harry har gode minner fra allerede sitt første år på Galtvort da han ble venner med Ronny Wiltersen og Hermine Grang. Ikke minst så utviklet han vennskap med mange andre elever, deriblant Nilus Langballe og andre griffinger, inkludert elever fra andre hus som Cho Chang og Lulla Lunekjær. Han møtte til og med igjen sin eneste gjenlevende slektning, Sirius Svaart. Han fikk til og med en god kjemi med den daværende rektoren, Albus Humlesnurr. Etter bok/film seks ble forholdet hans til eliksir- og forsvar mot svartekunsterlærer Severus Slur noe forandret. Han skjønte hvorfor Slur hadde vært så slem med ham årene før. 

Voldemort var kun interessert i å få mer makt for seg selv. Voldemort var en del av Harry, eller det vil si; Voldemort var mørket i ham som stadig prøvde å ødelegge resten av lyset som Harry hadde i seg. Han gjordet det blant annet med å få Harry til å føle seg mer alene, enn det han er. Han ønsket å bli stor og mektig. Det eneste Voldemort hadde var tilhengere (les: dødsetere). Harry Potter er det stikk motsatte, men inni han hadde han et mørke som han måtte bekjempe. På sett og vis kunne Harry havnet i Smygard, men valghatten plasserte ham i Griffing fordi han ba om det selv. Her tok Harry et valg, og valgte hvor det i en større grad er fokus på samhold og vennskap, fremfor Smygard som mest fokuserer på de med ambisjoner om å bli stor og mektig. Smygard er ikke et ondt hus, selv om mange onde trollmenn kommer derfra. Det finnes mange gode, som f.eks. Severus Slur. Draco Malfang kan også sees på god, men han ble styrt og påvirket av valgene fra familien som ønsket at han skulle velge den mørke siden (de så på det som det tryggeste). Horation Snilehorn er vel og en av de gode, bare at han var veldig feig. Som dere ser, valgene du tar gjennom livet forteller mye om hvem du er. Harry Potter-serien er et godt bilde på nettopp det, og studerer du detaljene kommer du over mye nyttig om livet i seg selv. Judas Iskariot som var en nær venn av Jesus, forrådte ham. Judas kan sammenlignes med Petter Pittelpytt i Harry Potter. Petter var en griffing, og ble med i gjengen til Jakob Potter som besto av ham, Jakob, Sirius og Remus. Det endte senere at Petter forrådte Lilly og Jakob Potter for Voldemort, som deretter førte at Sirius Svaart ble anklaget og måtte sitte 12 år uskyldig i trollmannsfengslet Azkaban.

Som sagt, slik alle har sett som visst på illustrasjonen beviser det nok en gang at livet er faktisk en sirkel. Det er derfor det er viktig å lære å lukke igjen en dør, slik at du ikke bare trør i gamle og gjentakende spor uten noen form for nye muligheter og utvikling.

 


#misscarrot #livet #filosofi #religion #harrypotter

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

hits