Å gjøre ting man (ikke!) kan!

Hei bloggen.

Jeg har nettopp deltatt på blogg.no's påskekonkuranse hvor du kan vinne gratis bloggshouts. Når ting er gratis er jeg ikke vanskelig å be. Da er jeg allerede først til mølla og hvis jeg ikke vinner, så gir ihvertfall blogg.no meg poeng for kreativitet.

For de som ikke vet det eller er kjent med blogg.no er bloggshouts innlegg som blir fremhevet på forsiden. Det er på denne måten du sakte, men sikkert kan utfordre komfortsonen. Jeg er allerede på god vei til å lære å tørre mer, og med denne konkuransen tar jeg virkelig toppen av kranskekaka.

 

 

Over ser du mitt resultat, men at jeg bare fikk 3 riktige skylder jeg på spørsmålene. Det var ikke alt jeg visste noe om eller har interesse for. Hadde det vært spørsmål om ting jeg er interessert i, ville kanskje scoren vært høyere.

Hva ble ditt resultat?


 #BNONOTTER1

 

Årskalender for blogg.

Hei bloggen.

I det siste har jeg fått en årskalender for bloggåret 2016. Det er ikke direkte noe fysisk, men mer som en indre ikke-fysisk-gave. 

Hvordan er det å ha en årskalender for blogg?
Det er ganske fantastisk, for jeg slipper å planlegge. Jeg skriver de innlegg som er ment å skrives og da blir det riktig uten at jeg føler en trang til å slette i ettertid (skjedde ofte før). Det er akkurat som at hvis det finnes noen usynlige vesen, at de planlegger for meg. De har kanskje observert at siden jeg ikke er god til å planlegge, men tydeligvis har noe viktig å formidle så tar de seg av planleggingsbiten. 

Akkurat det er jeg er takknemlig for. Det er som de sitter på en sky og passer på.

 
#misscarrot #blogg #kalender

Harry Potter er en historie som har hjulpet mange mennesker.

 

Hei bloggen.

Dette er en liten fortsettelse fra forrige innlegg, så det ikke oppstår misforståelse. Historien om Harry Potter er ikke nødvendigvis noe som bare kan sammenlignes med en religion. Det er i stor grad en historie som kan sammenlignes med alt ellers; både politikk, andre religioner og hverdagslivet ellers.

Et eksempel jeg har lyst til å trekke frem er hva det i nyhetene skrives mye om nå; presidentvalget i USA. Det er mange nyheter om Donald Trump. J.K. Rowling har faktisk sagt noe om presidentvalget, hvor hun refererte til at Trump er verre enn Voldemort. Ifølge en amerikansk politisk avis blir også Donald Trump sammenlignet med Fyrst Voldemort, mens den andre amerikanske politikeren Marcio Rubio blir sammenlignet med Harry Potter. Jeg hadde faktisk en gang en drøm hvor jeg fikk et svar på nettopp dette: "Harry Potter er en historie som har helbredet mange" var budskapet i drømmen. Når du tenker dypere etter, så kan det faktisk stemme, spesielt rundt de som tenderer å være ensom og ikke har så mye annet. Disse personene kan ha funnet en glede i Harry Potter-verden, som har gjort at de ikke følte seg så ensom mer, som der igjen har gjort at hverdagslivet muligens ble bedre uten så mye selvmedlidenhet og destruktiv adferd.
 

Uansett så bør folk få tro på det de vil, og en religion bør ikke være en begrensing. Hvis noen finner en trøst i religion, så er det lov fordi av og til kan en religion hjelpe til at noen føler en form for tilhørighet og håp. Selv er jeg ikke særlig religiøs. Jeg har min egen tro, eller det vil si; jeg er sikkert mer spirituell, enn religiøs. Jeg følger min egen vei. Hvis det muligens finnes en gud, så er det nødvendigvis ikke en bestemt person. Det er inni oss selv vi finner hver våres sannhet. Noe av det jeg tror på kan være likt som mange av verdensreligionene, men det behøver ikke ha noe å si da det aller viktigste er å ha det bra.

 


#misscarrot #gunnhildgulrot #religon #harrypotter #usa #tegneserie