hits
Fargelære

Fargelære

En fargerik guide for frukt- og grønnsaker

Her er fargen rød som vannmelon, eple, jordbær, tomat, bringebær, tyttebær, paprika og kirsebær.

Her er fargen oransje som gulrot, appelsin, aprikos, multebær, paprika og gresskar.

Jeg vet det finnes gulrøtter i rød, hvit, lilla, gul, men jeg fokuserer på oransje gulrøtter siden denne bloggens eier er i den fargen, samt at alle (de fleste) gulrøttene i butikkene også er oransje.

Her er fargen gul som sitron, banan, ananas, paprika og honningmelon.

Her er fargen grønn som agurk, pære, avokado, brokkoli, vårløk, squash, salatblader, drue og kiwi.

I frukt- og grøntlandsbyen finner du kiwis iskrembutikk i sentrum av byen. Det stedet er blitt til en møteplass, der alle samles for å slå av en prat eller bare treffe på andre.

Kiwi-slekten som er eiere av iskrembutikken nyter godt av det gode salget som holder en jevn linje både sommer, høst, vinter og vår.

Her er fargen blå som blåbær.

Her er fargen lilla som aubergine og plomme.

Det finnes flere farger enn dette som brun.

Her er fargen som potet, ingefær, kassava, kålrot, kakaobønner, sopp, og nøtter.

For å avslutte den fantastiske fargelæren, som ble et testinnlegg for å teste den nye story-greia til blogg.no, vil jeg si

at her i frukt- og grøntlandsbyen Vilmeby finnes det alle slags farger, i motsetning til en av nabobyene hvor alt er av det samme; kjøttfargen.

I kjøttbyen finner du flyvende kyllingvinger, brautende biffstykker, krypende koteletter, og ikke minst det bearbeidet kjøttet som bacon, kjøttpølser, kjøttkaker, kjøttsaus, kjøttboler, m.m.

Jeg advarer deg. Kjøttbyen er et grusomt sted.

Spørsmål: Har jeg glemt noen frukt, grønnsaker eller bær? Jeg vet jeg har glemt noe, men det finnes millioner av forskjellige frukt og grønnsaker og hvis jeg skulle listet opp alle ville det tatt en evighet.

Dersom du ikke finner noe som du savnet å se under en farge, kan du fortelle det i kommentarfeltet og jeg oppdaterer innlegget til ære for deg og din kommentar.

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar