Hvorfor jobber du?

Lønnsøkning.

Fysisk sult vs. Emosjonell sult


 

Emosjonell sult:
- Stress eller en lite tilfredsstillende jobb / livsstil
- Føler seg ensom, o.l.
- Lite/ingen venner, familie eller nettverk
- Du bruker søppelmat og snacks som en trøst for å "slippe" å kjenne på vonde følelser
- Det er kun spesifikke produkter (snacks, mcdonalds-mat, godteri, røyk/snus/alkohol) som klarer å mette emosjonell sult. Med fysisk sult kan du godt spise et eple og bli 100% tilfreds
- Du spiser mer enn behovet og stopper ikke selv om du ikke er "fysisk" sulten mer

Hvordan kan du tilfredstille emosjonell sult? Du kan bytte jobb eller endre livsstil til noe som er mer i samsvar med det du brenner for inni hjertet ditt, finne en aktivitet/hobby (om det er noe du kan gjøre med andre går også an), melde deg inn i en organisasjon/klubb hvor du kan bidra, finn noe nytt du vil lære, jobb med selvutvikling - å utvikle deg selv til en bedre person, frivilig arbeid på fritiden, o.l.

Det med venner/nettverk/familie har jeg ikke skrevet noe om fordi det er noe man ikke kan kontrollere selv. Er man en person som ingen vil være sammen med fordi man er som et romvesen og enkelte blir ukomfortabel rundt deg (merker det på blikk og ansiktuttrykk) er det ikke akkurat så mye man kan gjøre med det. Da må man heller lete i andre baner som de grunnene jeg nevnte. Praktiser heller evnene dine på noe annet som kan gi deg lysere muligheter på lang sikt. Enten det er å bidra i frivillig i organisasjon, tegning/maling, musikk, sang, sy, foto, skriving, dans, film, sport eller noe annet.

Røyking/snus + evt. alkohol:
Hvis du røyker/snuser og/eller drikker alkohol, så merker du ikke at DU blir ødelagt; men det skjer langsomt. Du gjør det bare verre for deg og ditt eget liv med hver røyk, snus eller alkohol du tar.

Når vanen din er å ta initativet til en røyk, snus eller alkohol i "ensomme stunder", så lærer hjernen din seg denne vanen og da ender du opp med å ta mindre initativ med noe annet som kunne gjort livet ditt bedre. Når du har en dårlig vane som røyking kan det også føre til dårlig økonomi fordi du bruker penger på å kjøpe dette. En hverdagsrøyker kunne spart cirka 100 000 kr i året om røykeren sluttet å røyke. Disse pengene kunne du brukt på noe annet som ville gitt deg en mer langvarig glede. Kanskje kunne du reist, opplevd noe nytt, jobbet mindre eller pusset opp hus/leilighet med disse pengene? Hva med at du heller kan erstatte røyke-behovet med en aktivitet/hobby som gir deg glede? Noe annet er å bytte jobb eller endre livsstil til noe som er mer tilfredsstillende for deg.


Tapas
#misscarrot #sult #mat #røyking #snus #alkohol #tegneblogg #kosthold

4 typer oksygen

 

 

Trær = oksyken, som der igjen blir gjort om til papir. Dette papiret blir til penger som også i dagens samfunn er et ''oksygen''.

Hva hvis penger slutter å eksistere? Jeg tror at en sånn verden er mulig, fordi da trenger ikke mye papir å gå til å bare lage pengelapper og uten penger ville folk heller ikke hatt noe behov for å gå ut i krig med andre land og ting som maktmisbruk, osv.

Denne var forresten ikke ment å kutte papir helt, fordi med andre ting så kan papir være nødvendig. Papir kan jo også lett resirkuleres. Jeg tegnet sikkert mest dette for å få frem at i dagens samfunn har penger samme funksjon som trærne, penger er foreksempel også et livsviktig "oksygen".

Fikk du noen tanker om denne?


Tapas | Tumblr #misscarrot #illustrasjon #oksygen #penger

Gratulerer med dagen, Norge!

Husker dere fjorårets 17. mai feiring hvor Gunnhild nektet å feire 17. mai? Det motsatte har skjedd nå. Gratulerer med dagen, Norge!

Kamille Kiwi og resten av kiwislekten gir også nå på Norges nasjonaldag, ut en gratis is til alle som vil ha. Det er bare å komme til Kamille Kiwi's iskrembutikk som ligger i frukt og grøntlandsbyen Vilmeby. Til denne så har de tallene som Gunnhild fikk forklart i navnet sitt, gått litt bokstavelig oppi hodet. Det er det som forårsaker det til dels overdrevne positive og stae humøret. Make kjøttbyen great again (more veggie-friendly!).

 


Tumblr | Tapas #misscarrot #17mai #nasjonaldag #tegneserie

Godt nyttår!

God jul!

Agurknyheter vs. Pokémon.

Facebook.

Kunst.

Kunnskap.

Sitronsutter.


Er du også fan av sitroner? Hvis svaret er ja, blir gulrots sitronbestevenninne kjempeglad. 
 

#misscarrot #tegneserie #harrypotter #albushumlesnurr
 

17. mai-feiring.

Å være sterk.

1. mai tog.

Å se.

Å være en god lytter.

Å være glad.

Påskeaften.

Langfredag.

Skjærtorsdag.

Billig påskegodt.

En utradisjonell påskeferie.

Skipåske.

Earth hour 2016.

Å lukke igjen en dør.

Yin Yang


#tegneserie #misscarrot #yinyang #balanse 

Julenøtt: Hvem er det frukt- og grønnsakene venter på idag?

Julenøtt: Hvem har nettopp vunnet i VM?

Julenøtt: Hva er det frukt og grøntlandsbyen feirer idag?

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016 » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015 » September 2015 » August 2015 » Juli 2015 » Mai 2015 » Februar 2015 » Desember 2014 » November 2014 » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

hits